lauantai 7. syyskuuta 2013

Taiteiden yö

Kulunut viikko on ollut niin kiireinen, että tuskin olen täällä blogimaailmassakaan ehtinyt käymään. No, otetaan vahinko takaisin ja käydään käsiksi Taiteiden yön tapahtumiin! Aloitimme ystävien kanssa illan hyväksi havaitulta Kaivopuiston Mattolaiturilta, jossa pääsimme nauttimaan lämpimästä auringosta.

Mattolaituri oli aika täynnä ihmisiä, ja tuntui että koko ajan väki vain lisääntyi. Oli kulunut jonkin aikaa siitä, kun olimme nähneet porukalla, joten puhuttavaa riitti moneksi tunniksi. Lopulta havahduimme  siihen, että kello läheni kahdeksaa, ja tuli kiire lähteä keskustaan tutkimaan menoa siellä.
Niin kauan kun jaksan muistaa, olemme käyneet Jääkärinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa sijaitsevan lavan ääressä. Sitä vastapäätä sijaitsee ravintola Maxill, joka aina Taiteiden yön aikaan on täynnä iloista puheensorinaa. Tässä kulmauksessa on hauskaa nauttia musiikista ja ihmisten pörräämisestä.

Mikonkadulla oli suklaanmaalantaa. Näytti hauskalta, vaikken ehkä itse suostuisi malliksi. Ystävieni iloksi paikalla jaettiin myös suklaata syötäväksi! Ihmiset melkein tungeksivat kojun ympärillä, lieko syy sitten maalauksen vai suklaiden.
Yritin koko illan suostutella ystäviäni Kansallisoopperalle, joten hivuttauduin koko ajan Töölönlahdelle päin. Teimme sitä ennen kuitenkin kiekkauksen Kamppintorille, jossa esitettiin oopperaa isolta skriiniltä. Itse en ollut hirveän vaikuttunut tästä, mutta kuulin myöhemmin että tapahtuma oli saanut myönteistä palautetta. Kampissa piti saada kippo Ben&Jerrysiä, haha.

Ilta päättyi Oopperalle, tai oikeastaan oopperan viereiselle lavalle, jossa esitettiin tulista salsaa. Missään ei ollut siitä mainittu (tai sitten se oli vain mennyt ohi) mutta päädyimme joksikin aikaa ihailemaan sulavaa liikEhdintää ja rytmistä musiikkia. Aina välillä lavalta tultiin hakemaan ihmisiä yleisön joukosta tanssiin. Samaan aikaan kuu nousi taivaalle, mistä sainkin tunnelmallisen kuvan tuohon ylös. Sain siis ystäväni Oopperalle, mutta olimme liian ajoissa liikenteessä, sillä ulkoilmaesitys alkoi vasta klo 22 ja kirpputori oli juuri loppunut.Meille tuli nopeasti kylmä, emmekä sitten jääneet pitkäksi aikaa katselemaan ympärillemme vaan päätimme lähteä kotiin lämpimään. 

Uskon, että olisin voinut saada enemmän irti Taiteiden yöstä, jos meillä olisi ollut hieman selkeämpi suunnitelma emmekä olisi jääneet juttelemaan Mattolaiturille. Pohdin illalla matkatessamme kotiin, olisiko pitänyt soittaa isälle, joka aikoi töidensä jälkeen käväistä keskustassa, mutta olin aika kylmissäni ja väsynyt, joten luovuin ajatuksesta. Ensi vuonna sitten!

2 kommenttia:

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)