sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Don Carlos

Pohdin tässä juuri, että milloin olen viimeksi käynyt oopperassa. Baleteissa on tullut nyt ravattua tiuhaan tahtiin, mutta edellisestä oopperasta on melkein puoli vuotta aikaa. No, asia tuli korjattua tällä viikolla, kun kävin katsomassa Verdin Don Caroksen. Odotin illalta aika paljon, varsinki kun Lilli Paasikivellä oli jälleen suurempi rooli. Kuulin kyllä, että kyseistä näytöstä ei oltu paljoa kehuttu lehdissä. 

kuva ooppera.fi
Oopperan juoni menee lyhykäisyydessään näin: Don Carlos (Mika Pohjonen) lähtee hakemaan isälleen, Filip II (Mika Kares) vaimoa (Judith Howarth). Nämä kaksi rakastuvat, mutta Elisabeth menee naimisiin Filipin kanssa. Kun vielä tarinaan lisätään vapauden puolesta kuoleva Rodrigo (Tommi Hakala), Suurinkvisaattori (Gregory Frank) sekä mustasukkainen prinsessa Eboli (Lilli Paasikivi), syntyy mehevä juoni. Tai niin voisi olettaa, mutta mielestäni juonta ei osattu hyödyntää oikein. 

kuva kirkkojakaupunki.fi
Lisäksi minua häiritsi se ihme metsäaiheinen lavaste, joka oli koko oopperan ajan samanlainen! Oli kyllä hieno maisema, puita, paljon kiviportaita ja ihana lähdekkin, mutta se ei silti sopinut ihan kaikkiin kohtiin. Alussa se ehkä meni, mutta loppua kohden se näytti naurettavalta. Muutenkin ooppera oli turhan erikoinen makuuni, vaikkakin Paasikivi pelasti tilannetta. Pidän hänestä ehkä eniten juuri tuollaisena "juonivana naisena", kuten viime syksyn Valkyyriassa, jossa hän esitti Frickaa. Myöskin Tommi Hakala, sekä Judith Howarth olivat hyviä rooleissaan. 

Don Carlos / Suomen Kansallisooppera
19.10.2012 - 4.12.2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)