tiistai 30. lokakuuta 2012

Kirjamessuilla

Lauantaina suuntasin vihdoinkin kirjamessuille Helsingin Messukeskukseen, jossa oli todella paljon ihmisiä. Joku kuitenkin taisi huomauttaa, että vähemmän kuin edellisinä vuosina. Ei siltä kyllä vaikuttanut! Ohessa on pikaisesti puhelimella otettuja kuvia, pahoittelut laadusta.

Messukeskus on niin jättimäinen, että aina vähän väliä oltiin eksyksissä. Onneksi mukana oli talon pohjapiirrustus, ja käytävillä ihanat viitat, joiden avulla päästiin ihan hyvin seikkailemaan siinä tungoksessa.  Huomasin eräällä ständillä naisen heittävän pahvista kahvakuulaa puiseen keppiin, ja jos meillä ei olisi ollut niin hirveä kiire, olisin varmaan itsekkin kokeillut. Näytti hauskalta! Sitten osuttiin tälle osastolle. Tämä on erittäin vaarallinen alue isälleni, joka on monta kertaa tullut kotiin parinkin täyden kirjakassin kanssa. Kirjahyllyjä on jouduttu suurentamaan, ja ostamaan lisää, joten kirjoja heillä on jo ihan tarpeeksi! Siitäkin huolimatta kuljin tällä antikvaarisella osastolla etsimässä Woodhousen tuotantoa isäni listan perusteella. Pitkät etsinnät kuitenkin palkittiin yhdellä Woodhousen kirjalla, sekä toisella "hyvällä löydöllä", Oresteialla. 


Myös lapsille löytyi jotain hauskaa! Ja näytti olevan ihan hyvässäki suosiossa, mutten ehtinyt sen tarkemmin jäädä katsomaan, kun nälkä ja kuumuus ajoivat meidät etsimään ruokaa. Yritimme etsiä Ruoka & Viini messuilta kunnon ravintolaa, mutta sellaista ei meinannut löytyä. Herkulliset tuoksut ja näkymät kyllä piinasivat meitä koko ajan, sillä tämä toinen messualue oli täynnä kaikenlaista hyvää. Löytyi makeisia, juustoja, sushia, italialaisia, kreikkalaisia, ja ranskalaisia herkkuja...vaikka mitä! Tulee nälkä kun vain ajattelenkin asiaa. Ikävä kyllä meillä oli kiire siskoni esiintymiseen, joten emme ehtineet jäädä tutustumaan. Ehkä ensi kerralla sitten?
Olin jo unohtanut miten ihanaa on käydä Kirjamessuilla. Kaikki ne vanhanaikaiset kirjat, niiden tuoksut, kannen kuvitus.. Sieltä löytyi vaikka mitä ihanaa, mutta kun olosuhteet olivat hiukan huonot niin oli ihan hyvä että ne jäi sinne. Huomaa kyllä keneltä olen perinyt tämän! Suosittelen kyllä käymään ensi vuonna, jos on vain mahdollista. 

2 kommenttia:

  1. Paljon on ollut väkeä! Enemmän näyttää olleen kaikenlaista oheisohjelmaa kuin Taidemessuilla Tampereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllätyin itsekkin miten paljon muutakin sieltä löytyi! :D

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)