sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Den förälskade terapeuten

Aina välillä olen käynyt Lillanissa ruotsinkielisisä esityksissä, jotta oppisin paremmin käyttämään ruotsia. Näistä on ollut hieman vaihtelevasti apua, välillä ymmärrän enemmän, välillä vähemmän. Viimeisin kerta, Den förälskade terapeuten, meni minulta kuitenkin lähes kokonaan ohi. En tiedä miksi, mutta sain sanoja vain sieltä täältä, ja juonestakin hiukan selvää. Syynä voi tietysti olla se, että esitys oli puoliksi laulamista, joka on (ainakin minulle) hankalampaa.

kuva wikipedia.fi

Sain väliajalla ja kotimatkalla sitten tiivistettynä tarinan juonen. Kyseessä oli siis terapeutti joka sai asiakkaaksi naisen, jonka menneisyyttä varjostivat perheväkivalta, isän lähtö, sekä monet avioliitot. Jossain vaiheessa pari ihastuu toisiinsa, ja he menevät naimisiin. Avioliittoa varjostavat kuitenkin miehen epävarmuus naisen menneisyydestä. Esitystä säestivät päähenkilöiden "sisäiset äänet" (kuvassa takana) jotka pitkin esitystä ilmaisivat henkilöiden"oikeita ajatuksia".  

kuva svenska.yle.fi/Henrik Schutt

Jos olisin ymmärtänyt esityksestä enemmän, olisin varmaan ymmärtänyt ne hauskat vitsit joille yleisö kovasti nauroi. Nyt minulta meni suurin osa niistä ihan ohitse. Harmi. Seuralaiseni, joka ymmärsi kyllä kaiken, piti esitystä ehkä pienoisena pettymyksenä. En sitten tiedä, kuinka paljon ensimmäinen Lillanissa näkemämme esitys, vaimoni on toista maata, vaikuttaa asiaan, sillä se oli todella hyvä! Nauroimme ihan vedet silmissä (mitä ei tapahdu minulle usein). Voi olla, että sen jälkeen mikään ei yllä sille tasolle?

Den förälskade terapeuten / Lilla teatern
3.10-11.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)