sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

CapManin 25-vuotisjuhla

Yksi hauskimmista illoista oli CapManin juhlat, joita vietettiin klassisen musiikin, hyvän ruuan sekä modernin taiteen parissa. Muut lähtevät lauantai-illan kunniaksi juhimaan baariin, kun taas minä valmistauduin iltaan taiteiden parissa ― enpä olisi tätä uskonut pari vuotta sitten. Mutta tällainen vähän erilainen ilta oli kyllä virkistäväEnsin juhlittiin Musiikkitalossa, kun Oslon Filharmoninen Orkesteri soitti Rangströmiä, Griegiä, Sibeliusta sekä Mahleria. Kapellimestarina toimi Jukka-Pekka Saraste ja sopraano oli Helena Juntunen. Sibeliuksen musiikki on jo pitkään kuulunut suosikkeihini, mutta tässä konsertissa ihastuin itävaltalaiseen Gustav Mahleriin, jonka musiikki oli wagnermaisen mahtipontista ja kaunista. Esityksessä kuultiin säveltäjän 6. Sinfonia a-molli. Aika osuvasti kappaleet sopivat omaan mielentilaani, joka tarvitsi fiiliksen kohotusta!Ilta jatkui konsertin jälkeen Kiasmassa, jossa oli luvassa iltapala. Ajattelin pian Kiasmaan saavuttuamme, että illan aikana olisi loistava tilaisuus katsastaa samalla moderni taide, siellä kun en tosiaan usein vieraile. Yläkerran Kiasma Hits -näyttelyn olinkin nähnyt viime syksynä viimeksi käydessäni. Toisessa kerroksessa oli nähtävissä langasta maalattuja hahmoja, nukketeoksia sekä ihmisiä kuvattuina erilaisissa maastoissa. Oma suosikkini oli yhden huoneen videoinstallaatio pimeässä seisovasta puusta, jonka oksat liehuivat tuulessa ja runko piti narisevaa ääntä. Pystyin melkein itse siirtymään omaan metsäämme ja kuvittelemaan saman tilanteen sinne.

Jalkoihin alkoi tämän jälkeen sattua, joten nappasimme näyttelykierroksen jälkeen vähän ruokaa ja lähdimme sitten kotiinpäin. 

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkullisilta ja mielenkiintoisilta juhlilta. Itse en ole enää vuosiin jaksanut tällaisia juhlia villimpää juhlimista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukavan erilainen ilta, ja olen iloinen että käytiin kurkkaamassa samalla Kiasman näyttelyt niin vähän tietää missä mennään :D Ruoka tietysti plussana, haha!

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)