perjantai 14. syyskuuta 2012

Taidehistorian perusteet

Yksi tämän syksyn odotetuin asia lähti keskiviikkona käyntiin, kun Helsingin Yliopiston Taidehistorian perusopinnot alkoivat. Olin pohtinut pitkin kevättä jo, että pitäisikö käydä opiskelemassa taidetta, kun kerta vietin pari viikkoa kirjastossa lukemassa lähes 6 tuntia Maailman taiteen historia-kirjaa.


Tämä ei nyt ole mikään hyvä kuva tunnilta, sillä jouduin ottamaan sen puhelimella joka on melkein hajalla. Ehkä tästä kuitenkin saa jonkinlaisen kuvan millaista opiskelua meillä oli. Saimme siis pääpointit seinälle samalla kun opettaja selitti suullisesti asiat. Välillä oli vaikeaa pysyä perässä kirjoittamisessa, kun diat menivät niin nopeasti ohitse! Jouduinkin siis käyttämään taukoni muistiinpanojen päivttämiseen ja naurettiin että pitäis ehkä käydä myös pikakirjottajien kurssi tässä samalla että ehtisi kirjoittaa kaiken ylös. Kuulemma kokeeseen tulee paljon kysymyksiä tunnilla näytetyistä kuvista, jaiks! Ei siis auta olla montaa tuntia poissa.


Kurssikirjat. Ihan kiva pino. Ensin piti olla Maailman taiteen historian tilalla englanninkielinen Art history-teos, mutta Yliopistolla ei sitten ollutkaan sitä hyllyssään (eikä lisätilauskaan ollut onnistunut) joten ONNEKSI menivät sitten vaihtaman sen tuohon. Olisi ollut ihan kiva panostus opiskeluun, 180€ Suomalaisesta Kirjakaupasta.


Sitä on nyt tullut aika hyvin pari viikkoa kirjastossa vietettyä aikaa, lukien kurssikirjoja ja nyt sitten myös noita muistiinpanoja selaillessa. Täytyy varmaan viikonloppuna taas paneutua noihin kirjoihin lisää, ja alkaa katsella näyttelyitä. Tähän kurssiin nimittäin kuuluu 12 näyttelykäyntiä (6 suomalaista taidetta, ja 6 muiden maiden/alueiden taidetta) jotka pitää käydä joulukuuhun mennessä. Aikaa on siis hyvin, nyt vaan täytyy sitten päättää mihin näyttelyihin menisi!
4 kommenttia:

 1. Osaan niin eläytyä tuohon taidehissan peruskurssien diojen vilisemisen tahtiin! Siinä sai kyllä tosiaan kirjoittaa kynä sauhuten ja tarkkailla silmä kovana. Teilläpäs on laaja kurssi kun joudutte/saatte kiertää noin paljon näyttelyitäkin :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, oli kyllä tekemistä että sai kaiken tehtyä! :D Onko mitään hyviä vinkkejä siihen? Tässä ois ensi kesään asti tätä kurssia vielä, että paljon on taidetta luvassa, ja ilmeisesti 12 näyttelyä lisää keväälle :)

   Poista
  2. Meillä kuvat/diasarja tuli nettiin, josta niitä sai sitten itse opetella. Eipä siinä oikein muu auta kuin vaan tankata kuvia ja tietoja mieleen. Yllättävän hyvin ne kuitenkin mieleen jäivät. Minua helpotti se että olin opiskellut joitain kuvia jo aiemmassa koulussani taidehistorian tunneilla, joten kaikki eivät olleet uusia teoksia. Ja niitä kuvia kannattaa tankata pienissä erissä, jotta kaikki ei jää sitten viimeisen viikon hommaksi. Minä laitoin poikakaverini kuulustelemaan teoksia ;P

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä, täytyypä kokeilla! :)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)