keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Viikonloppu

Viikonloppu meni ihan mukavasti, vaikka todellisuudessa minun olisi pitänyt tehdä ne tuhat ja yksi asiaa, jotka olivat rästissä. Perus minä. No, välillä pitää ottaa rennosti! ;)


Järkytyin miten nopeasti kesä on mennyt, ja syksy on tullut. Huomasin pihallamme erään puun, joka alkoi olla aika oranssi. Onhan se kauniin näköinen, mutta jotenkin tuli hirveän haikea fiilis. Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan meidän neljää vuodenaikaa, mutta sitä pimeää aikaa ei tarvitsisi vain olla niin pitkään. Joulua odotan kyllä innolla! 


En edes osaa sanoa, mihin lauantai päivä oikein meni. Yritin lukea kirjastossa taidehistoriaa, mutta se ei ihan luonnistunut, joten palasin kotiin. Illalla olikin sitten tiedossa vanhojen LP-levyjen kuuntelua mukavalla sohvalla parhaassa seurassa. Tarjolla oli Wagneria, Brahmsia, Tsaikovskia...LP-levyt on niin ihanan vanhanaikaisia, ja katsokaa nyt tuota kanttakin! Haha, näitä ei varmaan monen kodista löydy enää. Ensin ajattelin valitsevani Tsaikovskia, kun siihen nyt olen niin rakastunut, mutta sitten päädyinkin Wagneriin. Kyseessä oli Best of Wagner-levy, jossa oli tämän tunnetuimpia kappaleita. Halusin ehdottomasti kuulla osion Tristanista ja Isoldesta, jota olisi keväällä tarkoitus mennä sitten katsomaan Kansallisoopperaankin. Ai että, se oli kyllä taattua Wagneria! 
Tästä kirjahyllystä oli kyllä varaa valita! Kun minusta tulee aikuinen (20-vuotiashan ei sitä ole) haluan ehdottomasti omaan asuntooni samanlaisen. Tai mielellään jopa isommankin. Valitsin kuitenkin kaikkien niiden klassikoiden ja muiden mestariteosten joukosta Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon. Olen lukenut kirjan (ja nähnyt sekä tv-sarjan, että elokuvan) todella moneen kertaan, mutta en saa siitä ikinä tarpeekseni. Ihan loistava romanttinen romaani.


Sunnuntaina tartuin sitten itseäni niskasta kiinni ja lähdin heti kirjastoon, kun se avattiin. Ulkona satoi (onneksi?) koko päivän, joten ei ainakaan tehnyt mieli ulos. Taidehistorian lisäksi opiskelen Yliopistolla myös ruotsia. Täytyy sanoa, että ehkä paras tapa harjoitella kieliä on lukea jotain viihdyttävää lehteä. Itselläni Den Kungliga Veckostidningen on hyvä esimerkki, siitä saa samalla tietää Euroopan kuningashuoneiden uusimmat juorut :D 

kuva museoviraston sivuilta

Kirjaston mentyä kiinni, minut pakotettiin lähtemään ajelemaan hieman, joten samaan reissuun lisättiin myös Cygnaeuksen galleria, jossa oli Matti Klingen töitä. En itse pitänyt niin paljoa hänen 1900-luvun maalauksistaan, joissa näkyy moderni kädenjälki, mutta oli hauska nähdä maalauksia Kaivopuistosta ja muista tutuista paikoista. Klingen töitä oli galleriassa noin 20, ja yläkerrassa oli perusnäyttely, joka tosin oli sama kuin viimeksi. 


Illalla sitten pääsin rentoutumaan ja polttamaan kynttilöitä. Se on kyllä syksyssä ihanaa, että voi polttaa paljon tunnelmallisia tuikkuja. Ostin muistaakseni viime keväänä tai syksynä Akateemisesta Kirjakaupasta Meditation music, jossa on Mozartin, Bachin ja Beethovenin parhaita kappaleita. Tavoitteena olisi kuunnella tänä syksynä sitä sitten hieman ahkerammin. 

Matti Klingen maalauksia Cygnaeuksen galleriassa
31.8-30.9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)