perjantai 11. huhtikuuta 2014

39 askelta

Isän kanssa on vaikea mennä teatteriin, sillä hän ei kelpuuta kaikkea. Yleensä juuri siksi annan hänen valita näytökset ja minä sitten tulen vain mukaan. Tällä kertaa hän valitsi jännitystä ja komediaa edustavan 39 askelta.

Pertti Koivula/Kuva @ Tapio Vanhatalo

Jane Kääriäinen, Ilkka Forss, Pertti Koivula ja Risto Kaskilahti/
Kuva @ Tapio Vanhatalo.

 (Huom! Juonipaljastuksia!)
Näytelmä perustuu Alfred Hitchcockin samannimiseen elokuvaan, jota pidetään yhtenä ohjaajan parhaimmista teoksista. Siinä Richard Hannay (Ilkka Forss) tarjoaa salaperäiselle naiselle (Jane Kääriäinen) yösijaa, mutta aamulla tämä löytyy murhattuna sohvalta. Haynnay on vaikeassa tilanteessa: hänen perässään ovat sekä poliisit että naisen perässä olleet vakoojat.
(Juonipaljastukset päättyvät.)

Wikipedia tietää kertoa, että 39 askeleessa yhdistyvät Hitchcockin peruselementit: komea ja neuvokas miespäärooli ja naispääosassa älykäs blondi sekä lisäksi englantilainen huumori, ja kuuluisa "MaGuffin" eli esine tai asia jota kaikki etsivät mutta joka ei juonen kannalta ole oleellinen.

Jane Kääriäinen, Ilkka Forss, Pertti Koivula ja Risto Kaskilahti/
Kuva @ Tapio Vanhatalo.

Ilkka Forss ja Jane Kääriäinen/ Kuva @ Tapio Vanhatalo 

En tiedä johtuiko se apeasta olostani, mutta tällä kertaa näyttelijöiden huumori ei iskenyt minuun. Kyllä siinä aina välillä tuli vähän naurettua (ihan aidosti!), mutta tuntui että kaikki takanamme istuneet melkein kuolivat nauruun. Toisaalta varsinkin lempisketsiohjelmassani Putouksessa aina odotin innolla milloin näyttelijöiden pokka pettäisi, mutta tässä se ei aiheuttanut samanlaista hilpeää reaktiota. Mutta kuten sanoin, toisenlaisessa fiiliksessä olisin varmaan nauttinut esityksestä enemmän. Näyttelijät olivat hyviä ja roolien vaihdotkin olivat taidokkaita. Erityisesti Pertti Koivula oli illan piristys!

39 askelta / Helsingin Kaupunginteatteri
19.2.2014-3.5.2014
Lisätietoa täältä.

2 kommenttia:

  1. Minä olen tämän kanssa nyt arponut että mennäkö vai eikö, mutta nyt taitaa tulla sellainen että en vain ehdi. Hitchcockin elokuvan voisin kyllä mieluusti katsoa, sillä juoni vaikuttaa sekä hauskalta että kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin itsekkin, että olisi kiva tutustua Hitchcockin elokuviin paremmin :)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)