keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Viron itsenäisyyspäivä


Torstaina juhlimme Viron itsenäisyyspäivää Aleksanterin teatterissa, vaikka virallinen juhlapäivä olikin eilen. Juhlan oli järjestänyt Viron suurlähettiläs, joka myös avasi tilaisuuden. Juuri kun pääsin sanomasta, etten olekkaan käynyt pitkään aikaan Aleksanterin teatterissa.

Diiva

Juhlaesityksestä vastasi kaksi esiintyjää, mezzosopraano Annaliisa Pillak ja pianisti Marko Hilppo. Pääosassa olivat oikutteleva laulajatar (Pillak) sekä pianisti (Hilpo) joka on kurkkua myöten täynnä tämän temppuja. Kunnon juonta siinä ei oikeastaan ollut, mutta esitys sisälsi kuuluisia aarioita, klassista musiikkia ja hauskoja sattumuksia. Performanssi oli Paavo Piikin teos Annaliisa Pillakin kokemuksista.


Facebook

Suurlähettiläs varoitteli meitä avajaispuheessaan, että diiva esiintyy vain jos itse haluaa. Tämän saimmekin huomata moneen otteeseen, kun laulajatar päätti lähteä lavalta kesken esityksen. Tilannekomiikka puri minuun, ja huomasinkin käveleväni kotiin paljon paremmalla mielellä kuin tullessa. Paikka oli kuitenkin niin täynnä ihmisiä, että välillä en nähnyt mitään mitä lavalla tapahtui. Harvemmin sillä oli mitään väliä, kun esitys kuitenkin koostui enemmän musiikista ja laulusta. Suuri ihmismäärä aiheutti myös ruuhkaa naulakoilla esityksen päättymisen jälkeen. Olin luullut, että esitys kestäisi sen tavalliset kolme tuntia, mutta tämä olikin vain tunnin mittainen. Opetus: pitäisi ehkä tutustua ennen esityksen alkua paremmin näytökseen, etten aina olisi näin ulalla! 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta! Käy kurkkaamassa blogiini, siellä on sulle haaste! :D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)