maanantai 4. helmikuuta 2013

Kesäinen Helsinki


Ulkona on ollut niin hirveä ilma viime viikolla, että saapuessani kirjastosta kotiin olin todella kiukkuinen. Päätin siis kaivaa arkistoistani kuvat viime kesältä, ja pian alkoi tuntua paremmalta. Tarkoituksenani oli jo syksyllä tehdä postaus Helsingin kauneimmista paikoista, mutta kuten usein käy, unohdin asian silloin.
Korkeavuorenkatu on varmaankin yksi lempikaduistani Helsingissä. Viime kesänä siellä tehtiin kuitenkin julkisivuremonttia, joten en saanut onnistunutta kuvaa yleensä niin kauniista kadusta. Kompromissina otin kuvan Korkeavuorenkadun ja Kapteeninkadun risteyksestä.Johanneksenkirkko, joka on ehdottomasti kauneimpia kirkkoja missä olen käynyt. Kesäisin on hauskaa lukea tästä ohi, kun joka viikonloppu näkee onnellisia hääpareja tulevan kirkosta ulos. Tämä taitaakin olla Helsingin suosituimpia kirkkoja Tuomiokirkon ohella.


Design-museo, jossa on nykyään tullut käytyä todella vähän. Joskus pienempänä kävin perheeni kanssa tuolla tutustumassa Nikolai II -näyttelyyn, joka oli todella mielenkiintoinen. En meinannut lähteä museosta millään! Nykyään museossa on enemmän designia, mikä taas ei kiinnosta itseäni niin paljoa.
Bulevardi on myös yksi suosikkini. (Vaikkakaan ei autolla ajaessa!) Tämän kadun varrella on aivan ihania 1800-luvun lopun taloja, joissa on suloisia parvekkeita ja eekkereitä, ja julkisivujen neutraalit väriyhdistelmät ovat toimivia.


  

Aleksanterin teatterissa on tullut myös käytyä todella vähän, mutta asiaan tulee toivottavasti pian muutos. Sisältä tämä teatteri on juuri sellainen, kuin Euroopan upeat oopperatalot näyttävät. Isot tilat, punaiset pehmustetut penkit, omat isot aitiot ja kauniit koristelut takaavat tunnelmallisen teatterinautinnon. 

Kesken kuvaussessioni alkoi yhtäkkiä sataa, ja jouduin jäämään erään puun alle suojaan. Puiden takana pilkottaa kellertävä Sinebrychoffin taidemuseo, joka on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi suosikkimuseokseni. Tässä puistossa on myös kesäisin hauskaa ottaa ystävien kanssa aurinkoa!

Kuka ei olisi koskaan unelmoinut Eirassa asumisesta? Aina välillä on mukava tehdä pieni kävelylenkki tänne ja ihailla taloja. Haha, ehkä sitten joskus minäkin asun tuolla...
Tästä tuli aika epämääräinen kuva, mutta tarkoituksenani oli ottaa kuva Suomenlinnasta. Lautalla sinne pääsee parissa minuutissa, mutta siltikään ei ole pahemmin tuolla tullut käytyä. On kyllä pohdittu että joskus mentäisiin vaikka päiväksi piknikoimaan tuonne, mutta vielä se ei ole onnistunut.
Kaivopuisto on myös yksi lempipaikoistani. Täällä on mukavaa ottaa aurinkoa, käydä lenkillä, viettää aikaa ystävien kanssa piknikillä, tehdä omia pieniä kävelyitä tai vaikka käydä juhlimassa Kaivohuoneella. Ja aina on upean näköistä!

Tähtitorninmäki on myös hienoimpia paikkoja täällä. Tänne tulimme usein nuorempana uudenvuoden aattona juuri ennen vuoden vaihtumista. (Ja palasimme sitten nopeasti sisälle lämpimään.) Tästä on kuitenkin paras näkymä Kauppatorille, keskustaan ja Uspenskin katedraalille. Sellaista tänään :)

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, tulisipa pian kesä! :) Uskomatonta, mutta en ole käynyt kertaakaan Aleksanterin teatterissa. Pitää kyllä saada tähän asiaan muutos. Sinebrychoffin taidemuseo on minunkin yksi suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli hauskaa tehdä pieni kuvauskävelylenkki :D Onneksi kesään ei ole enää kauaa! Haha, on varmaan ihan yleistä että ihmiset käyvät harvemmin Aleksanteriteatterissa kuin Kansallisteatterissa. Sinebrychoff on kyllä ihana<3

   Poista
 2. Kiitos näistä kuvista! Upeita kuvakulmia ja paikkoja olet löytänyt. Helsinki on itselleni melko tuntematon kaupunki,joten näitä oli ilo katsella :) Sinebrychoff on yksi lempparimuseoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ahaa, kannattaa esimerkiksi kesällä tulla käymään, silloin Helsinki on ehdottomasti kauneimmillaan :) Odotan jo innolla Sinebrychoffin Michelangelo-näyttelyä! :D

   Poista
 3. ihania kuvia! :) <3
  bulevardi on ehkä minun lempikatuni. Lääkitsen siellä Pariisi - ikävääni. Tulee Bulevardista mieleen champs elysee tai joku muu pariisilainen ihana kävelykatu. Bulevardi on ehdottomasti kauneimmillaan keväällä. Ja Ekberg on ihana <3
  Eira on niin kaunis kesällä. Siellä olisi ihana asua (sitten kun olen miljonääri...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bulevardi on kyllä ihana (jopa kaikkina vuodenaikoina), meillekkin se edustaa "maailmanluokan" meininkiä :D Ekberg on kyllä tunnelmallinen paikka, vaikkakaan en ole siellä paljoa ollut, kun lähempää löytyy lempikahvilani. Haha, sitten kun olemme miljonäärejä, niin tavataan Eirassa ::D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)