tiistai 26. marraskuuta 2013

Kööpenhamina, osa 1

       
Ehdin vihdoin alkaa purkaa Kööpenhaminan-kuvia. Näitä tosin on niin paljon, että osia tullaan varmaan näkemään pitkin joulukuuta. Matkan ideana oli juhlia kummitätini pyöreitä vuosia, mutta samalla se oli myös hyvä irtiotto arjesta. Ja tietysti kokea tanskalaista kulttuuria. Itse en ole Tanskassa koskaan käynyt, joten mielenkiinnolla lähdin matkaan.


   H.C Andersens Boulevardilla sijaitseva kaupungintalo oli ensimmäisiä nähtävyyksiä saavuttuamme Kööpenhaminaan. Tätini sai kuvattua näitä hienoja yksityiskohtia kaupungintalon aukiolla, joista erityisesti tuo ylempi kuva on mieleeni. Kulta ja turkoosi tulevat hyvin esiin ruskeasta tiiliseinästä. Alemmassa kuvassa härkä puree lohikäärmettä.
      Rakastuin näihin ihaniin pikkukatuihin, joiden varrella oli lukuisia erivärisiä suloisia taloja. Tanska todella on arkkitehtuuriltaan enemmän Keski-Eurooppaa kuin muita Pohjoismaita. Itselleni tuli ihan sellainen olo, kuin olisin jossain kotoisassa sveitsiläikaupungissa - siellähän on tullut käytyä paljon serkkuja karsomassa.      Halusin heti saavuttuamme käydä katsastamassa kaupungin shoppailumahdollisuudet, joten päätimme kävellä Frederiksborggadenin läpi, ja siitä sitten eteenpäin Pienen Merenneidon luo. Matkalla nähtiin kuvassakin näkyvä antikvariaatti, jonka ylähyllyllä oli hyvinkin vanhanaikaisia kirjoja.
 Seuraavassa postauksessa sitten enemmän patsaita! 

2 kommenttia:

 1. Kaunis kaupunki! Kööpenhamina on ollut minunkin ajatuksissani kun olemme alustavasti suunnitelleet ystäväni kanssa taas yhteistä matkaa ulkomaille.

  Bloglovinissa on jotain vikaa, sillä blogipäivityksesi eivät näy lukulistallani ja täällä on moooonta lukematonta postausta. Yritän selvittää tilannetta ja päästä kärryille tekemisistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Köpistä, melkein tuli itselle mieli muuttaa Tanskaan, oli sen verran ihanan kaupunki kyseessä! Joo, olen huomannut että Bloglovin ei jostain syystä päivitä sinne blogiani, mutta kaikki muut (Blogilista ym) kyllä toimivat. Yritän saada sen vielä toimimaan :D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)