sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Helsingin Kirjamessut

Tänäkin vuonna Kirjamessut rantautuvat Helsingin Messukeskukseen neljäksi päväksi 25.10-28.10.2012. Kirjamessujen teemoina ovat Helsinki 200-vuotta pääkaupunkina, World Design Capital Helsinki 2012, teemamaa Unkari, nuorten lukeminen, sekä Haluatko kirjailijaksi?

kuva web.finnexpo.fi
Olen viimeksi ollut kyseisillä messuilla joskus 5 vuotta sitten, joten on jo aikakin käydä! Näin äkkiseltään vilkaistuani Kirjamessujen ohjelmaa ajattelin käydä vilkaisemassa ainakin Mauri Kunnasta, Sofi Oksasta, sekä mahdollisesti myös Kaari Utriota ja Pekka Haavistoa (keskustelutilaisuus Kriisistä rauhaan). Rakastan Mauri Kunnaksen kirjoja, meillä on monta Koiramäki-kirjaa kotona, eikä kyllä vieläkään kyllästytä lukea niitä uudestaan ja uudestaan. Helsingin Kirjamessuilla on esillä Kunnaksen  Aarresaari-kirja, tietysti Koiramäki-tulkintana. Sofi Oksasta haluaisin mennä katsomaan ihan kiinnostuksesta. Hänen menestyskirjansa Puhdistus sai osakseen nin paljon kehuja ja keskustelua, että pitäähän siitä nyt sitten ottaa selvää. Tiedän Puhdistuksen juonen suunnilleen, mutten ole vielä lukenut sitä, koska pelkään että kirja on liian ahdistava. Nythän on tehty jo ooppera ja elokuvakin tästä mesestysteoksesta, joita kumpaakaan en kyllä ole nähnyt. (Vielä).

kuva cult24.fi

Kaari Utrion kirjoja minulla on kirjahyllyssäni jo viisi. Pidän todella vähän suomalaisista kirjailijoista, mutta Utrio on niitä harvoja, joita voin lukea. Hänen kirjoissaan yhdistyy historia ja romantiikka, joka on täydellinen yhdistelmä minulle. Kirjamessuilla Utrio esittelee vuonna 1969-1970 julkaistut teoksensa Sunneva Jaarlin tytär ja Sunneva keisarin kaupungissa yhtenä painoksena. Toivottavasti saamme taas häneltä joulumarkkinoille uuden kirjan! Pekka Haavisto kiinnostaa persoonana, vaikka ihmiset tuntuvat keksivän (ja kaivavan) hänestä mitä tahansa pahaa. Kirjamessuilla hän on mukana keskustelupaneelissa, jossa puhutaan miten selviydytään kriisin tai konfliktin jälkeen. 


kuva finnexpo.fi

Käykää ihmeessä selaamassa tuo Kirjamessujen virallinen lehti. Sen voi lukea netissä tai tulostaa itselleen, jos sen lukeminen tuntuu liian vaikealta. Itse meinasin menettää hermoni kun ei meinannut onnistua tuo selaaminen! Jos ei kaupungilta tuota lehteä löydy, niin täytyy varmaan yrittää illalla uudelleen. Helsingin Kirjamessuilta löydät kaikki tämän hetken tärkeimmät kirjailijat, ja heidän kirjansa.    Kannattaa ainakin käydä vilkaisemassa. 

Helsingin Kirjamessut 25.10-28.10.2012 / Helsingin Messukeskus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)