perjantai 18. lokakuuta 2013

Carnage

Torstai-illan piristykseksi tuli nähtyä Lillanissa Carnage, jota on esitetty aikaisemmin ruotsiksi - nyt siis suomeksi. Olen jo pidemmän aikaa odottanut samantyylistä vedet silmissä -komediaa kuin "Vaimoni on toista maata". Nyt oltiin kyllä lähellä!Täytyy heti aluksi todeta, että Pekka Strang ja Jonna Järnefelt eivät pettäneet odotuksia. Olen ennenkin nauttinut näiden kahden näyttelemistyöstä. Strangin puheesta kuuluu, että hän on kaksikielinen, mikä on mielestäni hauskaa ja tuo omaa viehätystä hänen (suomenkielisiin) rooleihinsa. Harmi vain, että hänen pääasialliset esityksensä ovat ruotsiksi. Myöskin Minna Haapakylä ja Carl-kristian Rundman eläytyivät rooleihinsa kiusaajan vanhempina hyvin.

Carnage kertoo siis kahdesta pariskunnasta (Pekka Strang, Minna Haapakylä, Carl-Kristian Rundman ja Jonna Järnefelt), joiden pojat ovat joutuneet tappeluun. Tilannetta selvitellään ensin sivistyneesti, sitten konjakin voimin. Pian molempien pariskuntien suhteet joutuvat koetukselle.


Näytelmä perustuu ranskalaisen Yazmina Rezan God of Carnage -näytelmään, josta on tehty paljon erilaisia sovituksia. Teos sai ensi-iltansa vuonna 2006. Suosittelen tätä kaikille, tuli naurettua pitkän työpäivän jälkeen kunnolla ja kotiin lähdettiin hyvillä mielin. Tällaista näyttelijäntyötä on ihanaa katsella. Esitys kestää ainoastaan 1,5h eikä sisällä väliaikaa.


Carnage / Lilla Teatern
13.9.2013-11.12.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)