perjantai 7. helmikuuta 2014

HKT kevät


On taas aika katsastaa kevään teatteriohjelmistot. Tällä hetkellä omasta kalenterista löytyvät jo Järki ja tunteet, 39 askelta sekä Bara för dig. Näistä odotetuin on aikaisemmin hehkuttamani  Järki ja tunteet. Suunnitelmissa on vielä katsoa, josko erään ystävän saisin mukaani, ehkä tästä listauksesta on niin apua teille kuin minullekin.

Kevätkaudella Helsingin Kaupungiteatterissa nähdään jopa kymmenen ensi-iltaa. Näihin mahtuu niin klassikoita, komediaa, musikaalia kuin draamaakin, sekä suomeksi että ruotsiksi. Näistä ensimmäisenä maailmanensi-illan sai 23. tammikuuta Toveri K, joka pohjautuu väljästi kommunistijohtaja Otto Wille Kuusisen elämään. Stalinista ja Toveri K:sta kertovan näytelmän ohjaa venäläinen Roman Viktjuk. Rooleissa nähdään kovia nimiä, mm. Asko Sarkola, Vappu Nalbantoglu ja Sampo Sarkola.Kuva © Mirka Kleemola & Jani Forsberg / Imagenary Oy


Suurella näytämöllä nähdään myös 20. maaliskuuta alkaen Disney-musikaali Tarzan. Kari Rentola ohjaa Phil Collinsin säveltämän musikaalin, ja sen rooleissa nähdään Jon-Jon Geitel ja Saska Pulkkinen, Janena Elina Aalto ja Raili Raitala. Suurena Disney-fanina tämä voisi olla hauska nähdä, kuulemma lavasteet johtavat akrobatiaan asti. Tosin sitä ennen haluaisin nähdä sen myös dvd:nä.

Perheen pienemmille suunnattu Kimmo Virtasen ja Johanna Keinäsen Pako päiväkodista sai kantaesityksensä tammikuun lopussa. Siinä nelivuotias Toivo laittaa Suomen asiat kuntoon vauhdikkaassa lastennäytelmässä.

Kuva © Mirkku Merimaa

Pasilan Teatteristudiossa nähdään brittikomedia 39 askelta, johon itsekin olen siis menossa. HKTn sivuilla esitystä kuvataan "fyysisen komiikan riemuralliksi. Komedian ohjaa Mikko Kivinen, ja näytelmän rooleissa ovat Ilkka Forss, Risto Kaskilahti, Pertti Koivula ja Jane Kääriäinen.

Helsinki Dance Comapny, joka vietti viime vuonna 40-vuotiasjuhliaan, tuo nyt lavalle Joona Halosen koreografian Kuka pelkää tappajahaita Studio Elsaan 13. maaliskuuta. Maankuulu stylisti Minttu Vesala vastaa pukusuunnittelusta. Ohjelmistossa jatkavat Tohtori Zivago ja Hotelli Paradiso. Pienellä näyttämöllä nähdään Lillanista siirtynyt Carnage, Karttusen Tunteet, tunteet sekä Onneli ja Anneli. Yleisömangeetti Vielä ehtii siirtyy Arena-näyttämölle, ja Pasilassa nähdään Verkossa, Kohtauksia eräästä avioliitosta, Kiviä taskussa sekä Club act!


6 kommenttia:

 1. Paljon houkuttavaa tarjolla. Tarzan-musikaalia odottelen innoissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, valinnan vaikeushan tässä tulee :D Tarzan kieltämättä olisi hauska nähdä!

   Poista
 2. Mä odotan Järkeä ja tunteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Onneksi tässä on enää alle kk että sen näkee :)

   Poista
 3. Järki ja tunteet on kyllä nähtävä, pidän kovasti sekä Kreeta Salmisesta että Sara Melleristä. Tarzanista tahdon ensin jonkun muun mielipiteen ennen kuin uskaltaudun katsomoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pohdin että pitäisikö vielä se kirja lukea ennen esitystä jotta pystyisi sitten niitä vähän vertailemaan :D Tarzanista tulee varmasti paljon arvosteluita, sen verran suositulta vaikuttaa jo nyt!

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)