maanantai 19. elokuuta 2013

Helsingin Kaupunginteatterin näytäntökauden avajaiset

Alkuviikosta kävin Helsingin Kaupunginteatterissa tutustumassa kauden ohjelmistoon. Olin tilaisuudessa ensimmäisen kerran, joten jännitystä oli ilmassa. Siksi varmaan unohdin kamerankin kotiin, mutta onneksi löysin näitä kuvia Kaupunginteatterin Facebook-sivuilta. Syksyn ohjelmistossa on  14 ensi-iltaa, joista seitsemän kantaesityksiä ja 10 Suomen kantaesityksiä. Mukaan mahtuu komedioita, lastenteatteria, ajankohtaisia draamoja, tanssia sekä tositapahtumiin perustuvia esityksiä.

Kaikki kuvat täältä.

Tilaisuus alkoi Suurella näyttämöllä, jossa Antti Timonen juonsi hauskalla otteellaan. Pääsimme näkemään kohtauksia eri esityksistä, ja täytyy sanoa että se kyllä kannatti! Olen tehnyt jo jonkinlaista suunnitelmaa syksyn varalle, mutta innostuin parista esityksestä niin paljon, että täytyy lisätä listaan muutama lisää.


Syyskauden avaa Hotelli Paradiso 22.8. (Kuvassa Santeri Kinnunen ja Sanna-Jude Hyde) Georges Feydeaun kirjoittama kimurantti ranskalainen avioliittokomedia on Neil Hardwickin ohjaama, ja sen pääosissa nähdään mm. Santeri Kinnunen, Sanna-Jude Hyde, Tiina Lymi sekä Antti Lang. Tätä aluksi epäröin, mutta nähtyäni sneak peakin avajaisissa kiinnostuin toden teolla. Saa nyt nähdä miten käy :D


Suurmusikaali Tohtori Zivago saa Euroopan Kantesityksensä 3.10 Suurella näyttämöllä. (Kuvassa Tuukka Leppänen ja Anna-Maija Tuokko). Musikaali on vahvojen tunteiden ja koskettavan musiikin juhlaa. Ohjaaja Hans Berndtsson vinkkasi meille, että kannattaa ehdottomasti ottaa paljon nenäliinoja mukaan, sillä paikalta ei varmasti poistu ilman kyyneliä!


Kolmen vuoden tauon jälkeen Arena-näyttämölle palaa Eila, Rampe ja suolaparta 5.9. (Kuvassa Heidi Herala ja Pertti Koivula). Eilan moitteetonta taloudenhoitoa varjostaa kosteusvaurion uhka. Mitä tehdä kun samana iltana on tulossa ulkomailla asuvat sukulaiset sekä kosteusmittaaja? Tämä oli toinen esitys, jota en aluksi ajatellut meneväni katsomaan, mutta josta sitten kuitenkin kiinnostuin. Pidän Heidi Heralasta, joten odotettavissa on varmasti taas hauska esitys. 


Pienellä näyttämöllä nähdään 31.10 ikääntymisestä hyvänmielen komedia Vielä ehtii. (Kuvassa Eila, Rampe ja suolaparran Pertti Koivula sekä Vielä ehtii-komediaa tähdittävä Ulla Tapaninen.) Kyllä vain, Muumimammahan se siinä! En voi sille mitään, että vielä nykyäänkin kutsun Muumeista tuttuja näyttelijöitä niiden muumiäänten perusteella. Muissa rooleissa muitakin tunnettuja näyttelijöitä mm. Vesa Vierikko, Leena Uotila (Vilijonkka) sekä Jukka Rasila.


Syksyllä Lillanissa nähdään yleisön pyynnöstä suomeksi käännetty Carnage 13.9. (Kuvassa vasemmalta Pekka Strang, Sampo Sarkola joka tosin ei harmikseni esiinny Carnagessa, sekä Carl-Kristian Rundman.) Näytelmässä kaksi pariskuntaa yrittävät selvittää lapsiensa erimielisyyksiä, sivistyneesti. Rooleissa yllämainittujen lisäksi Minna Haapakylä ja Jonna Järnefelt. Nämä näyttelijät kuuluvat kyllä ihan suosikkeihini, tulee aina naurettua!


Hiukan vahvempaa draamaa tarjoilee Kohtauksia eräästä avioliitosta-klassikko Studio Pasilassa. (Kuvassa Merja Larivaara ja Eero Aho.) Mitä tehdä, kun uskottomuus rikkoo avioliiton? Alkaa matka, jonka tehtyään kumpikaan ei ole enää entisensä. Löytävätkö he toisensa jälleen?


Lillanissa esitettään uusi, kiinnostava uutuus Nazifruar 29.8. (Kuvassa vasemmalta Marika Parkkomäki, Gunilla Hemming ja Pia Runnakko.) Esitys perustuu SS-upseerien vaimojen tositarinoihin, kokemuksiin sodan ajalta, ja sen jälkeen. Yksi heistä meni jopa myöhemmin naimisiin suomalaisen kanssa. Rooleissa nähdään mm. Pia Runnakko, Marika Parkkomäki, Joachim Wegelius, sekä Åsa Wallenius. Tämän ainakin haluan nähdä! 


Helsingin Kaupunginteatteri
22.8.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)