torstai 1. elokuuta 2013

Avokadopastaa

Harvemmin olen täällä ruokapostauksia tehnyt, mutta pitäähän sitä kokeilla jotain uutta, vai mitä? Mökillä kokkaamme usein siskoni kanssa yhdessä, ja tällä kertaa olikin vuorossa suuren suosion Suomessa saavuttanut Avokaadopasta. Ai että mitä herkkua!

Käytämme usein tätä reseptiä apunamme, mutta varioimme sitä hieman.
1 valkoispulinkynsi
1/2 chiliä (siemenet hyvin poistettuina)
limetti (tai sitruuna)
2 (meillä 3) avokadoa
suolaa
mustapippuria
basilikaa
1 dl Parmesaania
400g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili hyvin hienoksi, ja laita ne kulhoon, jonne puristetaan myös limetin (tai sitruunan) mehu. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaiverra sisus kulhoon. Hienonna yrtit ja lisää sitten ne, parmesaani, suola, pippuri ja oliiviöljy. Sekoita ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää spagetti (valmistusohje pakkauksen yhteydessä) joukkoon ja muista laittaa desi keitinvettä. Lopuksi laitamme yleensä parmesaania, basilikaa ja mustapippuria ruan päälle. Nam.


 Ensimmäisellä kerralla (kokatessamme mökillä) huomasimme että kastiketta oli väärä suhde spagettiin, ja niinpä kuvassakin näyttää olevan ainoastaan spagettia. Toisella kerralla viisastuneina lisäsimme lisää avokadoa (2 sijasta 3) ja teimme muitakin mittasuhdelisäyksiä, minkä kyllä huomasi lopputuloksessa. Vieraammekin pääsi nauttimaan ensimmäistä kertaa tätä herkkua, ja nopeasti se oltiinkin tuhottu. Tämä on kyllä niin nopeasti ja helposti valmistettu, että suosittelen kaikille pastan ja avokadon rakastajille :) 

Sarjassamme "ei mennyt niinkuin Strömössä" tapahtui muuten seuraavaa: Keväällä tämän reseptin kanssa kävi pikkuinen moka (joka tosin päättyi onnellisesti). Siskoni oli tulostanut reseptin, ja kaupassa tietysti käytiin ohje tarkasti läpi. Minun tehtävänäni oli tarkistaa että kaikki ainekset tulee ostettua, ja sainkin kaikkiin check-listan kohtiin myöntävän vastauksen. No, ajoimme sitten ystävämme mökille, jossa huomasimme, että lime puuttui. Siinä sitten kävi kova keskustelu siitä, miten näin pääsi käymään, lime kun on erittäin olennainen osa reseptiä. Ajomatka keskustaan ei ollut kuin max 15 minuuttia, mutta me (kekseliäinä ja laiskoina) päätimme tehdä omia kokeiluja. Sekoitimme sitruunaöljyä, sitruunalimsaa ja sitruunapippuria: siskoni sanoin, ihminen on kekseliäs hulluuten asti. Ei siitä mitään tullut, ja lopulta kävin sitten kaupassa ostamassa parit limet, ja saatiin herkullinen ateria.


6 kommenttia:

  1. Täytyypä testailla joku kerta, en ole vielä saanut aikaiseksi, vaikka ilmiöstä olenkin lukenut. Hyvä käydä täältä blogistasi resepti tsekkaamassa. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä

    VastaaPoista
  3. Minäkin kokkailen tätä aika ajoin, hyvää on! :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)