sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sylvi ja Anita

Kevät ei ole ollut täysin oopperapainotteista, vaan väliin on mahtunut myös teatteria. Helmikuussa kävin katsomassa pienellä näyttämöllä Sylvin ja Anitan, joskin tästä on jo sen verran aikaa, ettei näytelmään saa enää ostettua lippuja. Oli kuitenkin hieno kokemus!

 © Charlotte Estman-Wennström 

 © Charlotte Estman-Wennström 

Esitys kertoi kahdesta naisesta, jotka rakastivat Urho Kekkosta (Ville Sormunen). Toinen heistä oli vaimo Sylvi Kekkonen (Eeva-Liisa Haimelin), toinen diplomaatti Jaakko Hallaman vaimo, Anita Hallama (Heidi Herala). Tilanteesta muodostui kiusallinen neloisdraama näiden naisten ja heidän aviomiestensä välille. Suhde olikin julkinen salaisuus, joka jatkui aina Kekkosen kuolemaan asti. Hallama kirjoitti aiheesta kirjan vuonna 2001, seitsemän vuotta ennen kuolemaansa.
  © Charlotte Estman-Wennström 

 © Charlotte Estman-Wennström 

Esityksessä kävi hauska moka, kun Herala kääntyi yleisön puoleen kysyäkseen meidän mielipidettämme. Kun eräs mies sitten yllätti näyttelijän vastauksellaan, tämä meni ihan hiljaiseksi. "Näin ei ole käynyt ikinä" Herala selitti, ja pienen kokoamisen jälkeen hän oli jälleen kartalla. Koko esityksessä oli ainoastaan kolme henkilöä. Naiset esittivät tietysti Sylviaa ja Anitaa, mutta Ville Sormusen rooli oli monipuolisempi. Hän näytteli mm henkivartijaa, Kekkosta ja Anitan miestä. Välillä olikin hieman vaikea pysyä perässä siinä, ketä hän esitti. Haimelin ja Herala olivat todella hyviä ja uskottavia rooleissaan, varsinkin Heralasta löytyi karismaa ja hahmoon kuuluvaa temperamenttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)