perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ja taas mennään!

Epävirallisena kulttuurin lähettiläänä (toivottavasti tulevaisuudessa myös virallisena) otin taas askeleen eteenpäin, kun sain viimein liityttyä Ateneumin Ystäviin. Olen jo ennestään liittynyt oopperan ja helsingin kulttuurin yhdistyksiin, joten olikin hyvä laajentaa tätä nyt taiteeseen. En olekkaan paljoa puhunut aikeistani täällä, sillä ennen kuin näin tapahtuu, täytyy jotain konkreettisempaa tapahtua. Tällä kortilla pääsee ilmaiseksi näyttelyihin, osallistumaan jäsentilaisuuksiin sekä vapaaehtoistoimintaan, jäsenkirjeen neljästi vuodessa, alennuksia Ateneumin kirjakaupassa sekä kahvilassa. Itse siis maksan 10€ kuukaudessa tästä huvista. Todella helppoa ja edullista! Jos kiinnosti, niin Ateneumin sivuilta saa lisätietoa.
Vaikkakin Helsingissä on ollut aika kylmä vuodenaikaan nähden, täällä on ollut todella upeita, aurinkoisia päiviä. Nappasin nämä kuvat Esplanadilta nopeasti matkallani Rikhardinkadun kirjastoon. 


Toinen päivän missio oli käydä hoitamassa kirjastossa myöhästyismaksut. Hups. Kirjojani ei kuulemma olisi enää saanut uusia, mutta virkailija oli superihana ja suostui tähän. Kiitos! Sitten alkoi metsästys. Tosin löysin ihan ensiyrittämällä Piafin ja Wuori-Tabermannin kirjat. Varsinkin tuo Wuori-Tabermannin kirja näyttää helpolta aloitettavalta. Ehkä sitten tänään iltalukemiseksi :)


Näiden lisäksi otin haasteen ulkopuoelta Dostojevskin Netot ska Nezvanova - nuoren naisen tarinan. Olen aikaisemmin tutkinut kyseistä kirjaa, mutta jättänyt sen sitten hyllyyn. Vaikka loppu ei taida olla mitenkään onnellinen (kyllä, tarkistin kirjan lopun) otan riskin ja kokeilen. Dostojevski kun kuitenkin on kirjallisuuden helmiä. Haasteeseeni kuuluu vielä yksin kirja, mutta ajattelin aloittaa näillä ja katsoa ensi viikolla sitä kolmatta haastetta.


Melkein täydellisen päivän päätti ilta oopperalla. Tällä kertaa vuorossa oli Mozartin kepeä Figaron häät. En olekaan ennen nähnyt Mozartin oopperoita, joten hyvään väliin tulikin. Kuten tuosta kuvasta voi huomata, teoksen produktion Suomen ensi-ilta on ollut jo 1983! Päälle 30 vuotta ollut jo ohjelmistossa, huh huh. Mutta oopperasta ja haasteesta myöhemmin lisää!

Hyvää viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. Minutkin itse asiassa haastettiin lukemaan tuo Piaf ja olin ihan kauhistunut kirjan paksuudesta. Mutta vannon ja vakuutan, että kirja imaisee lukijansa mukaansa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Itse ei niinkään tuo paksuus pelota, vain enemmänkin aika :D Miten saada kello pysähtymään edes hetkeksi ? Hyvähyvä, nyt aloin kiiinnostua enemmän tuosta kun sanoit että imaisee lukijansa :D

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)