perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kesäkiertueella


Hieman ennen matkaamme Pietariin sain houkuteltua ystäväni Kansallisbaletin kesäkiertueelle. Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa paikalla, ja silloin saatiin nauttia ihanasta helteestä. Tällä kertaa ei käynyt ihan niin hyvä tuuri, vaan jouduttiin värjöttelemään tihkusateessa. Osa esityksistä jäi esittämättä lavan liukkauden takia, joten toivottavasti muissa kaupungeissa ei ole ollut tätä ongelmaa!

Kuva @Mirka Kleemola / täältä.

Suurin osa klassisen baletin esityksistä jäi pois, mikä harmitti minua jonkin verran. Tosin täytyy myöntää että melkein kaikki niistä olen nähnyt Kansallisbaletin lavalla. Kiertueella nähty Don Quijote kuuluu niihin baletteihin, jotka näin "kulttuuri-innostuksen" alkuvaiheessa, joten siitä tuli hyvä nostalgiafiiilis. (Ja Myllymäki mukana, jes.) Nykytanssiteoksista pidin eniten viimeisestä numerosta, joka nimensä mukaisesti nosti hymyn huulille! Näytti siltä, että yleisökin tykkäsi, sillä yksi sun toinen alkoi jammailla musiikin tahtiin ja lopuksi annettiin vielä isot aplodit tanssijoille ja konkarijuontajaTimo Sokuralle.

Kiertueen seuraavat paikkakunnat:
Ti 10.6. Klo 17 ja 19 Lahden Sibeliustalo
Ke 11.6. Klo 18 Jyväskylän Lounaispuiston lava
To 12.6 klo 11 Kuopion Kauppatori

Lisätietoa täältä.

4 kommenttia:

 1. Enpä ole tiennyt että tällaisiakin tapahtumia on ja että Jyväskylässäkin on kiertue. Lähinnä olen vilkuillut aina kesäisin tanssipuolelta tuota Kuopio Tanssii ja soi -tapahtumaa. Sieltä on usein bongattu varsinkin ilmaisohjelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, minusta taas tuntuu että Kansalisbaletti on tuon tuostakin kiertämässä Suomea :) itseänikin kiinnostaa tuo Kuopio tanssii ja soi-tapahtuma mutta en tiedä saanko lähdettyä mökiltä kun täällä on niin ihanaa :'D

   Poista
 2. Harmi kun tämä ehti mennä Helsingin osalta ohi silmien. Ensi kesänä aion olla tarkempana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi! No mutta, laitan ensi vuonna sulle vaikka henk. koht muistutuksen tästä :D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)