tiistai 20. elokuuta 2013

Taiteiden yön ohjelmaa

Torstaina on jälleen Taiteiden yö. Kokosin tänne joitakin poimintoja illan ohjelmasta, jos vaikka joku ei vielä tiedä minne menisi. Itsellänikin on tosin sama ongelma, lähdemme ystävien kanssa kiertelemään keskustaa, mutta sen tarkempia suunnitelmia ei vielä ole.

Kuva juhlaviikkojen sivuilta

Helsingin Kaupunginteatteri 

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn ohjelmiston esittelytilaisuudessa saatiin kuulla, että heillä ainakin on mielenkiintoista ohjelmaa. Kolmen tulevan uutuusteoksen avoimiin harjoituksiin pääsee ilmaiseksi, minkä lisäksi tänäkin vuonna järjestetään kulissikierrokset. Maksuttomat pääsyliput haettavissa suuren näyttämön marmoriaulassa (Eläintarhantie 5) klo 15-18. Muut liput Arena-näyttämön ja Studio Pasilan ovelta tuntia ennen. Lillanin lippuja saa Lilla Teatetterin kassalta 16.8 alkaen.

Sinikka Nopola/ Eila, Rampe ja suolaparta klo 19.00 
Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2), kesto 30 min. Mukaan mahtu 150 ensimmäistä.

Ingmar Bergman/ Kohtauksia eräästä avioliitosta klo 19.00
Teatteristudio Pasila (Ratamiehenkatu 5), kesto 1,5 tuntia sisältäen ensimmäisen näytöksen ja keskustelua yleisön kanssa. Mukana ovat näyttelijöiden Merja Larivaaran ja Eero Ahon lisäksi ohjaaja Pasi Lampela. Mukaan mahtuu 200 ensimmäistä.

Gunilla Hemming/Nazifruar klo 19.00
Lilla Teatern (Yrjönkatu 30), kesto 1 tunti 50 minuuttia. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.

 Kulissikierrokset klo 15.30, 16.30 ja 17.30
Lähtö suuren näyttämön yleisölampiöstä, kesto 45 min. Mukaan mahtuu 150 ensimmäistä.


Kuva täältä.

Kansallisooppera
Myös oopperalla järjestetään tänäkin vuonna ohjelmaa. Oopperan kirppis palaa taas Oopperankujalle (talon Töölönpuolen pihamaalla), minkä lisäksi perinteinen kavalkadi kauden ohjelmistoon. Tänne pitikin viime vuonna mennä, mutta se jotenkin unohtui.

klo 17-22 Kirppis
klo 22-23 Makupaloja syyskauden ohjelmistosta 

Akateeminen Kirjakauppa

Akateeminen Kirjakauppa järjestää ohjelmaa klo 15-24 niin lapsille kuin aikuisillekin. Kohtaamispaikalla kirjailijahaastatteluita, 3. kerroksessa Akateemisen kirjakaupan muisteluita, alakerrassa sarjakuvien singneerausta, ja lapsille tietysti oma ohjelmansa paperiosastolla! Täältä löydät koko ohjelman.

Cafe Ursula Jazz

Avajaiskonsertti Cafe Ursulassa (Ehrenströmintie 3) klo 19-21. Musiikista vastaa Klaus Järvinen ja Claes Andersson. Voin ainakin suositella tätä kahvilaa, yksi lemppareistani Helsingissä! Rakastan Ursulan lasitettua osaa, josta näkee Harakkaan, Suomenlinnaan, merelle. Tunnelmallista :)

Don Giovanni -erikoisnäytös

Suurta suosiota saanut Don Giovanni -esitys näytetään suorana Narinkkatorille Aleksanterin teatterista. Heidän sivuillaan tapahtumaa mainostetaan näin: "Mozartin klassikkoteos Don Giovanni kuvaa arvostelukykynsä menettänyttä yhteisöä: nykypäivän varakasta nuorisoa, jolle mikään ei tunnu enää miltään. Kirkkaimpia nuoria oopperatähtiä yhteen kokoavan New Generation Operan debyyttituotanto toteutetaan yhteistyössä huippuluokan Mozart-orkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Ammattikorkeakoulu Arcadan kanssa. Oopperaelokuvan juhlakansalle tarjoaa ClearChannel."

Kuva täältä.
Hulluna Helsinkiin

Helsingin Kaupunginmuseo lähestyy uudessa näyttelyssään Helsinkiä eri lailla kuin ennen: helsinkiläisten lempipaikoista ja kaupunkilaisten tarinoilla. (Sofiankatu 4). Sieltä varmaan löytyy paljon tuttuja lempipaikkoja ja yhdistäviä tekijöitä. Vaikken ehtisi täällä käydä Taiteiden yönä, varmasti tulen pian käymään!

Ilmeikäs ilta Annantalolla

Perheen pienimmille on ohjelmaa Annantalolla (Annankatu 30), jossa on luvassa mm. lasten oma leffapiknik (School of rock), työpajoja, käsinukkeja, taikuireita sun muuta. Kello 18 lähtien aina 23.30 asti, kun leffapiknik loppuu. Ehdottomasti koko perheen paikka! Koko ohjelma täältä.

Made in Helsinki

Hakasalmen huvilalla esitellään 1700-luvulta nykypäivään tuotteita ja tekijöitä. Museo on auki 17-22. Itse kävin täällä ystäväni kanssa keväällä ja pidin paikasta. Ystäväni varsinkin rakastui kaikenlaisiin asuihin, joita oli esillä.

Taiteiden yö Ateneumissa

Ateneumissa (Kaivokatu 2) vietetään iltaa työpajan, tangon, chansonien, sekä Richard Wagner -elokuvan parissa. Elokuva kertoo Stephen Fryn suhteesta säveltäjän musiikkiin ja antisemitismiin. Suurena Wagnerin musiikin rakastajana tämä kuulostaa korviini todella hyvältä!
Koko ohjelma täältä.

Valtimonteatterin levytanssit

Tule pistämään jalka koreaksi 1940-80-lukujen tahtiin. (Aleksis Kivenkatu 22) DJ:n ja juontajan roolia toimittaa Mikko Vilkastus.Taiteiden yö 22.8.2013
Kaikki Taiteiden yön ohjelmat täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)