sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesäretkellä Kotkassa, part 2


Piti jakaa Kotkan-reissu osiin, kun juttuja (ja varsinkin kuvia!) oli niin paljon. Langinkoskelta ajoimme Kotkan keskustaan ja Maretariumiin. Jo suunnitellessani retkeämme ja kohteita, huomasin nopeasti että maanantai ei ole paras päivä tutustua uuteen kaupunkiin. Kirkot, taidenäyttelyt ja jotkut museot olivat kiinni, joten kohteeksi valikoituivat ne paikat jotka olivat avoinna, sekä kauniit puistot. Näistä Maretariumissa meni pisimpään. Siellä ovatkin varmaan melkein kaikki kalalajit edustettuina.


Tyhmänä tajusin kuvata paikkoja vasta retken loppupuolella. Ylempi kuva on Maretarium-akvaarion elokuvateatterimaisesta huoneesta, jossa istuskellessa sai ihailla erilaisten kalojen elämää. Kuvan pyöreä Itämeri-allas oli 7 metriä syvä ja sen "ikkuna" oli kupera katsetta vääristävä, minkä vuoksi yksi meistä joutui hetkeksi poistumaan koko rakennuksesta. Itse kuitenkin pidin akvaarion monipuolisesta lajivalikoimasta ja viihdyin siellä pitkään. Tulimme sitä paitsi juuri sopivasti altaan putsaamisaikaan, koska siellä oli paraikaa sukeltaja siivoilemassa.
Maretariumin yläkerrasta löytyi kalojen lisäksi lapsille suunnattu huone, jossa pääsi tutustumaan luontoon erilaisten pelien välityksellä Lapset, ja me isot lapset, pääsivät leikkimään! Ai että sitä riemua, kun nämä palapelit löydettiin. Niitä tuli väsättyä aika pitkään. Lastenhuone oli myös kalojen lastenhuone, koska siellä kasvatettiin kalanpoikasia ennen isompiin akvarioihin siirtämistä.
Siskoni ihastui huoneen kampelanpoikasiin niin kovasti, että epäilimme jo hänen kaappaavan niitä mukaan Helsinkiin. (Onneksi ei sittenkään.)Tilojen yhteydessä oli myös hauska matkamuistomyymälä, jossa oli esimerkiksi äänteleviä pehmoleluja, (Lähinnä lintuja.). Parilla eurolla sai myös ostaa Karpeille pahanhajuista syötävää, minkä siskoni (tietysti) tekikin. Jättimäiset kalat vaikuttivat hyvin laiskoilta (tai sitten ruoka-aika oli jo mennyt), sillä ellei ruoka osunut pudotessa suoraan suuhun, ne eivät jaksaneet eväänsä liikuttaa. 

Kannattaa siis ehdottomasti Kotkassa käydessä ottaa suunnaksi Maretarium. Suosittelen paikaa varsinkin lapsiperheille, sillä paikassa on paljon nähtävää ja koettavaa :) Aikaa kannattaa tosin varata hyvin, sillä se meni kuin siivillä! 

Maretarium/Kotka
(Huom! Lippujen myynti lopetetaan 45min ennen sulkemisaikaa)
3.6-25.8.2013 ma-su klo 10-19
26.8-8.12 ma-ti klo 10-17/ke klo 12-19/to-su 10-17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)