torstai 15. elokuuta 2013

Kesäretkellä Kotkassa, part 3

No niin, tässä viimeinen osa Kotkasta, lähinnä kuvien muodossa. Maretariumin jälkeen lähdimme hieman kaupunkikierrokselle. Meille tuli hieman kiire aikataulujen suhteen, kun paikat menivät niin "aikaisin" (17-18) kiinni. Minua kiinnosti kovasti Sibeliuspuisto, jonka varrella on kuvissa näkyvä valkoinen talo, Kotkan lyseo. Olin (taas kerran) odottanut että Sibeliuspuisto olisi ollut isompi. Pitäisi varmaan tästä lähtien vaan mennä paikkoihin ilman minkäänlaisia odotuksia, haha :D Siellä on menneisyydessä pidetty perunapeltoja, ja sotilaiden harjoituksia. Nykyään puiston keskellä sijaitsee Jussi Mäntysen teos Kotkat. Pidin varsinkin kuvissakin vilahtavasta puusta, joka oli "istutettu" ruukkuun. 


Ehdimme myöskin tutustua nopeasti Kotkan kirkkoon, joka muistutti hämmästyttävän paljon Johanneksen kirkkoa Helsingissä. Molemmat ovat uusgoottilaiseen tyyliin tehtyjä, punaisesta tiilestä rakennettuja. Kirkon edustalla oli pieni piha, jossa oli taideteos. Emil Filénin "Sankarien lepo" (sankarimuistomerkki) vuodelta 1951. 


kuva täältä

Sisältä kirkko oli ihanan avara. Tuntui  ihan siltä, kuin olisi tullut Johanneksen kirkon pienoisversioon, mikä tietysti sopi ympäristöön täydellisesti. Värimaailma tosin oli kirkkaampi. Siskoni innostui soittamaan meille hieman pianolla, mikä sopi tunnelmaan todella hyvin. Ajattelin jo, että nyt meidät häädetään koko kirkosta, mutta onneksi saimme vain ystävällisen hymyn! 
Lähdimme ajelemaan Helsinkiin päin joskus 9 aikaan illalla. Meidän tosin piti siskoni kanssa ajaa vielä takaisin mökillemme, jonne saavuimme vasta 2 aikaan yöllä. Kaikki tuntuivat kuitenkin pitäneen reissua onnistuneena. Sitä se olikin, sillä näimme ne paikat jotka pitikin, söimme hyvin, sää suosi, ja seura oli mitä parasta. Ensi vuonna taas uudelleen!

Kotkan kirkko/Kotka

2 kommenttia:

  1. Heii onpa tuttuja paikkoja! ;) Olen siis aina asunut Kotkassa ja käyn lyseossa koulua. :) Sinulla on mukavan oloinen blogi, pitääkin lukea tarkemmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotka oli kyllä kaunis kaupunki, harmi että aikaa oli liian vähän! Paremmalla ajalla toivottavasti taas :D Kiva että tykkäät :)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)