maanantai 18. helmikuuta 2013

21 tapaa pilata avioliitto


Vuoden odotetuin leffa saapui teattereihin helmikuun alussa, ja tietysti minun piti saada liput ensi-iltaan. (Tosin nykyään harvemmin elokuvilla on oikeaa "ensi-iltaa", ja näytöksiä ripotellaan pitkin päivää, mikä on tyhmää.) Olin kuitenkin ensimmäisten joukossa varaamassa lippuja, joten saatiin parhaat paikat toivomastamme teatterista. 

kuva elokuva-opas.com


Elokuva kertoo siis Sannasta (Armi Toivanen) joka tekee väitöskirjaansa X tavoista pilata avioliitto. Hän ei itse usko rakkauteen vaan noudattaa itse "yhden kerran periaate" -menetelmää. Sannan ystävä Aino (Essi Hellén) taas on romantikko: taikauskoinen, kirjoista ja radiosta ennustava oikeuslääkäri. Hän rakastuu Sannan tutkimusassistenttiin Jouniin (Aku Hirviniemi), joka on naimisissa Ellin (Pamela Tola) kanssa. Eräissä juhlissa Sanna tapaa yllättäen Aleksin (Riku Nieminen), joka kuuluu osana Sannan tutkimukseen. Vietettyään yön Aleksin kanssa Sannan on vaikea pitää kiinni periaatteistaan, ja hän tajuaa että varmin tapa pilata avioliitto on se, ettei uskalla rakastaa.


kuva finnkino.fi

Kun pohdin ystäväni ja siskoni kanssa pitäisikö minun kirjoittaa tästä leffasta blogiini, vastaus tuli nopeasti: "Se on hyvä idea. Tosin et osaa suhtautua objektiivisesti Armiin ". Ehkä se on sitten totta, ja sanon vain, että hän oli oma ihana itsensä. Aku Hirviniemi oli saatu todella hyvin näyttämään keski-ikäiseltä Jounilta, ja Riku Nieminen näytteli oman osuutensa hienosti. Täytyy todeta tähän väliin, etten ikinä ole ollut suomalaisten elokuvien ystävä, sillä (varsinkin) nykyajan leffat ovat olleet niin huonoja, että ne yksinään pilaavat minulta innon kokeilla kotimaisia elokuvia. Kerran ystäväni saivat minut suostuteltua minut mukaansa erääseen suomalaiseen elokuvaan, ja lupasivat, että jos en pitäisi tästä elokuvasta, he eivät "enää ikinä yrittäisi suostutella minua suomalaiseen elokuvaan". No, elokuva osoittautui vielä surkeammaksi kuin olin kuvitellut, ja sen jälkeen en olekaan käynyt kotimaisia elokuvia katsomassa. Ja tästä on sentään ainakin pari vuotta aikaa! Taidan siis olla aika itsepäinen.

kuva finnkino.fi

Tähän elokuvaan ei kuitenkaan tarvittu minkäänlaisia suostutteluja. Ei minulle eikä ystävälleni, sillä näyttelijäkaarti oli sen verran lupaava. Akun vaimoa näytellyt Pamela Tola yllätti meidät ihastuttavan hirveällä roolisuorituksellaan. Pidin myöskin Sannan hieman hupsusta ystävästä, jota (minulle vielä tuntematon) Essi Hellén näytteli. Kaiken kaikkiaan roolisuoritukset olivat todella hyvät, ja varsinkin näin talvella oli ihanaa katsella kesäistä Helsinkiä. Paikatkin olivat hyvin tuttuja.

Voin näin lopuksi myöntää, että olen nähnyt elokuvan kahdesti - viikon sisällä! Tarkoituksena on mennä vielä ainakin kerran katsomaan se erään ystävän kanssa joka ei ole vielä nähnyt sitä, minkä lisäksi tietysti odotan dvd:n ilmestymistä. Nyt kun Putouskin lähenee loppuaan, on sitten siihen "ikävään" jotain piristystä.

21 tapaa pilata avioliitto

8.2.2013 -


2 kommenttia:

  1. Olet söpö! :D Ja joo, ehkei sun Armi-arviosi ole kaiksita luotettavin, mutta kiva kuulla että elokuva oli hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tajuu miks kaikki vaan nauraa mulle? ;( Tasan kaks lausetta Armista! ::D

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)