perjantai 11. tammikuuta 2013

Romanttinen näkymä

Osana taidehistorian kurssia kävimme ystäväni kanssa (jo jonkin aikaa sitten) Sinebrychoffin taidemuseossa katsomassa "Romanttinen näkymä"-näyttelyn. Aiheena oli 1800-luvun hollantilainen ja flaamilainen maalaustaide. Kokoelma, johon kuuluu yli 100 maalausta, kuuluu kirjailija ja taiteenystävälle Jef Radmakesille. Näistä 70 teosta on päässyt esille Sinebrychoffiin. Näyttelyyn kuuluu muotokuvia, laatuuvia, asetelmia ja maisemia maalta, mereltä ja kaupungista. 

kuva cult24/Pauli Jokinen

Itse pidin näyttelystä kovasti, sillä juurikin tuo 1800-luvun maisemamaalaus on mieleeni, samoin muotokuvat. Toisin kuin esimerkiksi modernissa maalaustaiteessa, tässä ei erotu siveltimenjälki silmiinpistävästi, vaan kaikki on jotenkin niin "täydellistä" ja sensuellia. Tässä pari esimerkkiä näyttelyn teoksista, ylemmässä kuvassa itse Jef Radmakes esittelee tauluaan (joskaan ei kuitenkaan Helsingissä?). 

kuva Sinebrychoffin taidemuseo

Yläkerrassa on edelleen näytteillä Fanny ja Paul Sinebrychoffin "koti", joka säväyttää uudelleen ja uudelleen. Huoneet ovat niin upeita suurine peileineen, divaaneineen, astiakaapistoineen, ruokasaleineen ja kirjoineen. Ahh. Onneksi myös ystäväni innostui paikasta yhtä paljon kuin minä, joten saimme yhdessä ihastella kaikkea yhdessä. 

Museo sai lisäviikon aikaa 20. päivään asti, ja joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko on ilmainen. kannattaa siis ehdottomasti käydä vilkaisemasa ennen kuin näyttely suuntaa Latviaan!


Romanttinen näkymä/Sinebrychoffin taidemuseo
13.9.2012-20.1.2013
Bulevardi 40, 00120 Helsinki2 kommenttia:

  1. Kiitos,nämä museokierrokset ovat aina mukavaa luettavaa. Itse odottelen Sinebrychoffin Michelangelo-näyttelyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että tykkäsit :) Kiitos muistutuksesta, olin kokonaan unohtanut tuon Michelangelo-näyttelyn!!!!!!!

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)