torstai 3. tammikuuta 2013

Ne kolme kirjaa, joista kaikki alkoi.

Rupesin eräänä päivänä pohtimaan niitä kirjoja, joilla on ollut suurin merkitys lukuharrastukseeni. Eipä  kauaa siinä tarvinnut pähkäillä, kun jo tiesin vastauksen. Kaikki ne kolme kirjaa ovat ulkomaisten kirjailijoiden kirjoittamia, mikä voi olla osasyy siihen, etten vieläkään oikein osaa lukea suomalaista kirjallisuutta. (Tähän toivottavasti tulee pian muutos!) 


L.M.Montgomeryn Anna-sarja

Yksi tyttökirjallisuuden klassikoita! Sairastuessani 4. luokalla minut vietiin isovanhemmille "hoitoon" kun vanhempani lähtivät töihin ja siskoni kouluun. Isoäitini keksi laittaa Anna-sarjan pyörimään televisiosta, mutta olin nukahtanut kesken katselun. Tuon tapauksen jälkeen eksyin myöhemmin isovanhempieni kirjahyllyyn, ja löysin sieltä uudelleen tämän sarjan. Itselläni on uudemmat versiot, mutta pidän enemmän isovanhempieni vanhemmista painoksista, jossa on tuttu tuoksu vielä tallella. Onneksi ystävillänikin on todella hyvä maku, sillä heidän kanssaan on tullut vietettyä paljon aikaa Anna Shirleystä puhuen!


J.R.R Tolkien

Suurena Tolkienin ihailijana isäni halusi ehdottomasti lukea minulle Taru sormusten herrasta kirjan. Minua ei hirveästi huvittanut kuunnella, ja olenkin saanut usein kuulla siitä, miten nukahdin kesken jännittävän Pelennorin kenttien taistelun. Hyvä on, en osannut sillon arvostaa tätä trilogiaa, mutta nykyään omistan sekä kirjan että elokuvat, jotka olen nähnyt tuhat kertaa. Piti laittaa tuo yläpuolella oleva kohtaus tännekkin, sillä Pippin on kyllä yksi suosikeistani. Elokuvassa vielä kirjaakin hauskempi hahmo. Kuulemma minussa on paljon samaa kuin Pippinissä...? Jaa-a.

kuvat weheartit

J.K Rowlingin Harry Potter-sarja

Tämä oli toinen niistä kirjoista, joita isäni luki minulle pienenä. Muistan olleeni aika vastahakoinen (tässäkin) kuuntelemaan, ja ensimmäinen luku Harry Potter ja viisasten kivestä meni aika lailla nukkuen. Tämän ensimmäisen osan jälkeen luin kuitenkin jo toisen osan itse (sekä kaikki ne viisi seuraavaa), ja siitä se oma innostus lukemiseen taisikin lähteä. Ilman Harry Potteria elämäni olisi kyllä ihan erilaista... ;) 

8 kommenttia:

 1. Mukavaa kuulla kirjainnostuksistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että tykkäsit ! :) Yritän kirjoitella kevään aikana lisää kirjoista.

   Poista
 2. Voi että, ihanat Annat!! Ne on kyllä ehdottomasti olleet munkin elämässäni suurella sijalla. Oli pakko nyt kommentoida, kun tuli mieleen se hetki, kun piti ostaa vanhojen tanssipukua ja vannoin, etten varmasti halua punaista. Kun oli pakko selittää miksi ei, niin kerroin, että se väri ei sovi punaisiin hiuksiin. Tämä käsitys oli syvään juurtunut Annalta itseltään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annat on kyllä parhaita <3 ! Pitäisi varmaan taas lukea ne pian uudelleen. Mukavaa että päätit kommentoida, se kyllä piristää ! :) Haha, minkäväriseen vanhojenpukuun sitten päädyit? :D

   Poista
 3. Tulipa paljon muistoja mieleen! :D Multa puuttuu Anna-sarjasta edelleen pari kirjaa, eikä niitä tunnu lötyvän mistään! Harmittaa että tuli joskus myytyä ne, vaikken vielä sillon tuntenut niiden arvoa! :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö?! :'D Voi hitsi, mitkä niistä? Täytyy ehdottomasti löytää ne kirjat jostain !!!

   Poista
 4. Kotikunnaan Rilla ja Annan perhe puuttuu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta käy siellä nettipaikassa josta puhuin, siellä niitä on :)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)