lauantai 25. elokuuta 2012

Taiteiden yö

Torstaina suuntasimme ystävieni kanssa kaupungille tutkiskelemaan Taiteiden yön menoa. Pääsin mukaan tunnelmaan jo heti omalta kotikadultani, sillä siinä on joka vuosi paljon esiintyjiä pitkin iltaa. Meillä ei ollut kuitenkaan ollut riitävästi kiinnostusta tai aikaa jäädä seuraamaan sitä, vaan jatkoimme matkaa keskustaan. 


Erityisesti minua kiinnosti domino effect, joka siis kiersi ympäri Helsinkiä. Siispä seurasimme dominoita melkein kotiovelta Senaatintorille, jossa oli niiden päätepiste. Aikataulun mukaan dominoiden piti "saapua" Senaatintorille 18.45, mutta ilmeisesti matkaan oli tullut mutkia, ja ohjelma oli hieman myöhässä. Mikäs siinä odotellessa, saatiin vaihdettua kuulumiset hyvin! 
Lopulta, noin puolen tunnin odottelun jälkeen dominot lopulta kaatuivat Tuomiokirkon portaille. Oli kyllä vaikeaa pitää kamera valmiustilassa viimeiset minuutit, kun ei ollut mitään tietoa milloin dominot saapuvat! Onneksi odotus palkittiin, ja sain näinkin tarkan kuvan tilanteesta. Helsingin Sanomien sivuilta näkee videota dominoista helikopterista kuvattuna. Tämän jälkeen kenelläkään ei ollut mitään sen suurempaa toivomusta illan suhteen, joten lähdimme kulkemaan Aleksia Kolmen sepän patsaalle. Siellä pääsimme hetkeksi seuraamaan jotain painin tapaista urheilua. Näytti ihan hauskalta, mutta ystäväni eivät ehdotuksestani huolimatta halunneet kokeilla, höh!
Kylmä ajoi meidät tässä välissä erään ystävämme luo tämän töihin, ja pienelle evästauolle. Tämän tankkauksen jälkeen lähdimme kävelemään vielä Esplanadille, jonne oli parkkeeerattu suloinen koulubussi. 
Espalla oli paljon erilaisia tapahtumia kuten tanssia, live musiikkia, taikatemppuja ym, mutta me emme jääneet katsomaan sen tarkemmin. Ihmisiä parveili kuitenki paljon, ja välillä oli melkein mahdotonta päästä eteenpäin siinä tungoksessa. 

 

Iltahämärässä sain napattua tunnelmallisen kuvan sekä kauniista Tuomiokirkosta, että Kappelista. Päädyimme jälleen kerran Aleksille, jossa huomasimme eräässä liikkeessä kasvomaalausta. Saimme suostuteltua ystäväni ottaaan maalauksen kasvoihinsa, ja siitä tuli hieno! Sen jälkeen kuitenkin tuli niin kylmä, että päätimme lähteä koteihimme lämpimään. Oli kuitenkin mahtava ilta mahtavine juttuineen, kiitos tytöt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)