torstai 23. elokuuta 2012

Taiteiden yö 2012

Taas se on täällä, Taiteiden yö. Luvassa on taas kaikkea hauskaa museoista dominorataan ja live musiikkiin. Parasta tässä yössä on se, että pääset kokeilemaan kaikkea erilaista, tai vain jotakin ihan tiettyä - täysin ilmaiseksi! Tästä pääset tutustumaan Taiteiden Yön ohjelmaan. Koko Helsinki on sinulle avoinna, kun keskusta täyttyy erilaisista elämyksistä.

kuva: lukijoidenkuvat.hs.fi

Listasin tähän alle joitakin kiinnostavia kohteita. Ajattelin itsekkin pistäytyä joissakin paikoissa, mutta kaikialle en varmaan mitenkään kerkeä. Täytyy siis valita parhaimmat palat! 

Helsingin juhlaviikot haastaa ihmiset lähtemään rakentamaan jättikokoista dominorataa. Reitit ulottuvat kilometrien päähän yhdistäen eri kaupunginosat, puistot, metrotunnelit, julkiset tilat yhdeksi verkostoksi. Teos huipentuu Senaatintorille, jonne dominorata päättyy. Reitti tulee kulkemaan Tähtitorninmäki-Kauppatori-Senaatintori-Espan puisto-Bulevardi-Annankatu-Kampin keskus-Sanomatalo-Mikonkatu-Yliopistonkatu-Senaatintori. 

Tapahtuma alkaa klo 18 Senaatintorilta 

Taiteiden yönä pääset näyttämään kykysi Stand up - koomikkona, oman elämäsi Shakespearena, kitarasankarina, tai vaihtoehtoisesti voit nähdä tulevaisuuden lupaukset. Illan ohjelma on jo puoliksi valmis, mutta paikan päällä pääsee ilmoittautumaan esiintyjäksi mikäli kiinnostaa. 

Tapahtuma alkaa klo 17 Kansalaistorilla

Susanna Leinon ja Miina Äkkijyrkän taidenäyttely. Luvassa myös tarjoilua.

Tapahtuma Galleria Art Fridassa

Kirjojen suurena kuluttajana ja rakastajana täytyy mainita Akateemisen Kirjakaupan ohjelma. Tapahtuma järjestetään jo 23. kerran, kun kirjatalo täyttyy musiikista, runoista, tanssista sekä mielenkiintoisita keskustelupaneeleista. Edellisvuosien tapaan Akateeminen järjestää myös Lasten yön klo 15-21. 

Tapahtuma alkaa klo 15 Akateemisessa Kirjakaupassa

Liken ja Otavan kirjailijat lukevat otteita uusimmista kirjoistaan. Mukana ovat mm. Reidar Palmgren, Riikka Ala-Harja, Jouni Hynynen, Pelle Miljoona sekä Outi ja Jukka Pakkanen. Lapsille luvassa Angry Birds-kilpailu, josta voi voittaa kirjan. 

Tapahtuma Otavan Kirjakaupassa

Aalto-yliopiston valmistuvien opiskelijoiden "voimauttavien valokuvien" jatko-opiskelijoiden päättönäyttely, jossa hoidollisten alojen ammattilaiset ovat soveltaneet voimauttavaa valokuvaa niin omassa työssään kuin kasvuprosessissaan. Menetelmän ehkä tunnetuin sovellus on "Maailman ihanin tyttö"- lastensuojeluprojekti, joka on Suomen suosituin valokuvakirja. 

Tapahtuma Galleria Lumessa. 

Ohjelmassa mm kauneimpien operetti-ooppera-ja yksinlaulunumeroita, naurujoogaa, musiikkituokiota, lasten työpajaa sekä sävelklassikoita. 

Tapahtuma alkaa klo 15 Työväen opistolla, Pohjois-haagan ostarilla

Jyrki Karttusen tulevan tanssiteoksen harjoitukset. HUOM! Ilmaiset liput 60 ensimmäiselle suuren näyttämön aulasta klo 15.30 alkaen. Esityksen kesto 30 minuuttia.

Tapahtuma Helsingin Kaupunginteatterissa

Jos olet aina halunnut tietää mitä kulisseissa tapahtuu, toiveesi toteutuu pian. HUOM! Ilmaisliput 150 ihmiselle suuren näyttämön aulasta klo 15.30 alkaen. Kierros kestää 45 minuuttia. 

Tapahtuma Helsingin Kaupunginteatterissa

Kuvataidekriitikko Otso Kantokorpi haastattelee taidemaalari Eija Keskistä, Tuomas Mäntystä, Antti Ojalaa ja Senja Vellosta. Näyttelyssä on myös esillä Eija Keskisen piirrustuksia ja maalauksia.

Tapahtuma klo 11-22 TM Galleriassa

Ylioppilaskameroiden yhden illan valokuvauskilpailu, jonka lähtö tapahtuu klo 17 Uuden Ylioppilastalon Alina-salista, ja joka päättyy klo 23 mennessä. Kuvausaiheet jaetaan kilpailun edetessä kahden tunnin välein, neljän kuvan sarjoina. Kilpailuun voi osallistua 1-3 hengen ryhmissä.
Maratonissa on kolme sarjaa, maksuton sarja, maksullinen sarja (10€, jaetaan myös palkintoja), sekä kutsuvierassarja. Yliopistokamerat ry:n valitsemat tuomarit arvostelevat kuvat. 

Tapahtuma klo 17 alkaen Uuden Ylioppilastalon Alina-salista

Illan ohjelmassa on muotia, opastusta näyttelyihin, sekä mahdollisuus osallistua itse. Hanna Sarénin muotinäytös alkaa klo 19 ja nonstop-työpajat klo 18-20/17-20. 

Taphatuma Designmuseolla

Osallistu ohjattuun uniryhmään, tai tule keskustelemaan unista. Puolentoista tunnin pituiset ryhmät klo 17 ja 18.30.

Tapahtuma Mannerheimintie 40 A 24

Vuoden 2012 World Design Capital päänäyttely esittelee helsinkiläisiä tuotteita ja tekijöitä aina 1700-luvulta nykypäivään. Esillä on töitä käsityömestareista uusiodesigniin. 

Tapahtuma Hakasalmen huvilalla

Museossa on esillä vanhojen mestareiden töitä, kuten Rembrandt ja  Daubigny sekä tietysti upea miljöö alkuperäisine huonekaluineen ja taideteoksineen. Illan aikana on myös kamarimusiikkikonsertti, jossa kuullaan venäläisiä säveltäjämestareiden kamarimusiikkia. 

Tapahtuma Sinebrychoffin taidemuseossa

Luvassa makupaloja Kansallisoopperan syksyn ohjelmista. 

Tapahtuma Suomen Kansallisoopperan Töölönlahden puoleisella kentällä klo 20-23

Taiteiden yö 23.8.2012 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)