maanantai 10. helmikuuta 2014

Frozen - Huurteinen seikkailu

Tätä postausta ei kannata lukea, jos ei ole nähnyt kyseistä Disney-leffaa. Halusin nimittäin jakaa löytämäni hauskat Weheart-kuvat, ja toivottavasti innostutte kommentoimaan omia mielipiteitänne Frozenista. Pidin tästä leffasta niin paljon, että kävin sen vielä toistamiseen katsomassa, haha. Olen nähnyt lähes kaikki "vanhat" animaatioelokuvat, joita rakastan, mutta 2000-luvun alussa Disneyn animaatiot eivät olleet oikein mieleeni (mm. Atlantis, Lilo ja Stitch, Karhuveljeni Koda, Prinsessa ja Sammakko). Kaksin karkuteillä (2010) on kuitenkin yksi lemppareitani, samoin Frozen.


Juoni on hieman epädisneymainen. Tai siis, totta kai tuttuja elementtejä löytyy, mutta esimerkiksi "act of true love" tarkoittaa tässä tapauksessa sisartenvälistä rakkautta, toisin kuin aiemmissa Disney-leffoissa joissa prinssi on aina se, joka tulee pelastamaan. Tästäkin seikkailusta kyllä tapaa prinssejä, prinsessoja, hauskoja eläinhahmoja ja miessankareita. Tavanomaista koko elokuvan kestoista pahatarta ei mielestäni leffasta  löydy, vaikka Hans ja prinsessa Elsa vähän tähän kategoriaan kuuluvatkin. Tosin loppujen lopuksi ainoa lurjus oli Hans ja Elsan "pahuus" laitettiin voimien tuoman epävarmuuden piikkiin. Ystäväni sanoi, että jos hänellä olisi samanlaisia voimia, hänkin varmaan olisi yhtä epävarma kuin Elsa.

Ihmettelin hieman, kun missään ei selitetty sen tarkemmin, mistä tai miten Elsa oli lapsena saanut maagiset kykynsä. Ensimmäisellä katselukerralla en täysin tajunnut Elsan ja Annan lumileikkejä, jotka johtivat muistin menettämiseen. Onneksi oli seurana vähän fiksumpi tyyppi, haha.Kuten aina, Frozenissakin on eläinhahmoja. Nämä kaksi olivat ihan mahtavia lisämausteita juoneen: Kristoffin ystävä Sven ja Elsan pienenä taikoma Olof, joka haaveilee kesästä. "Hei, olen Olof ja tykkään lämpimistä haleista." Sven ei osaa puhua (vaikka Kristoff taitavasti osaakin matkia tätä), mutta Olafilla on aina paljon sanottavaa! Yksi elokuvan parhaista kappaleista onkin Olafin In Summer.Tultuani kotiin aloin heti selailla weheartista (koukuttava paikka!) Frozeniin ja erityisesti Elsaan liittyviä kuvia. Tämä löytyi hyvin nopeasti, ja se piti tietysti jakaa ystäväni kanssa. En tullut edes ajatelleeksi, että vanhempiensa kuoltua Elsasta tulee kuningatar, kun taas kaikki muut Disneyn sankarittaret ovat prinsessoja. Hyvää vaihtelua.

Tämä jaksaa naurattaa vieläkin. Koko elokuvassa oli pottuilevia viittauksia perinteisiin Disney-leffoihin, yllä oleva kuva tästä esimerkkinä. Elsan kruunajaispäivänä Anna tapaa Hansin, ja he rakastuvat (yllätys). Kun Anna saman illan tanssiaisissa kertoo Elsalle tavanneensa päivällä miehen, jonka kanssa aikoo mennä naimisiin, Elsa kauhistuu ja kieltää. Tästä alkaakin suuri tapahtumaketju, jonka seurauksena koko kuningaskunta jäätyy. Elokuvan lopussa Anna kuitenkin saa elokuvan yhtenä sankarina toimineen Kristoffin. Ystäväni naureskeli tälle kuvalle ja kertoi pohtineensa ihan samaa.

Sama juttu siinä kun Anna ja Kristoff lähtevät etsimään Elsaa vuorilta, Anna kertoo hänelle tavanneensa miehen, jonka aikoo nähdä. Tähän Sven vastaa järkyttyneenä: "Miehen jonka olet tuntenut päivän?!". Tällainenhan on ihan perusarkea Disney-leffoissa: prinsessa Ruusunen tapaa prinssi Philipin metsässä, ja vielä samana iltana he tanssivat kihlajaisiaan (okei, hyvä on, he periaatteessa tunsivat toisensa lapsesta asti, mutta ehkei parin minuutin tuttavuutta vauvana voida laskeaihan täydestä); Tuhkimo tapasi prinssin tanssiaisissa, ja kun prinssi tuli etsimään kengän omistajaa, he menivät naimisiin.

Kaikki kuvat weheartit

Ajattelin käydä ostamassa tämänkin DVD:llä kun se ilmestyy. Rupesin viime syksynä keräämään Disney-elokuvia lasikaappiini, jossa ovat jo Pocahontas, Mulan, Aladdin, Pieni Merenneito, Kaksin karkuteillä sekä Tuhkimo. Ystäväni nauravat minulle, että parin vuoden päästä DVD:t ovat jo historiaa, ihan turha niitä on keräillä. Sen näkee tietysti sitten, mutta sitä ennen niistä voi nauttia katsomalla esimerkiksi viikonloppuisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)