tiistai 25. helmikuuta 2014

Bara för dig


Vaikka olympialaisten aikaan olin hyvinkin liimautuneena television ääreen, sain silti lähdettyä Lilla Teatterniin katsomaan ruotsinkielistä näytelmää Bara för dig. Yleensä minulla on ollut hieman vaikeaa seurata esitysten juonta, mutta tällä kertaa pysyin hyvin mukana tapahtumissa. Tietty joitain pieniä kohtia tuli esityksen väliajalla ja lopussa tarkastettua, mutta tämä on silti suuri edistysaskel minulle, jee! Tuntui myös, että artikulointi on selkeytynyt näyttelijöiden keskuudessa.


Kira-Emmi Pohtokari, Peter Kanerva, Sampo Sarkola ja Jan-Christian
Söderholm. Foto © Tapio Vanhatalo

Näytelmä oli jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa päästään seuraamaan miestenlehti Alfan toimitusta, jossa podetaan kriisiä, kun tajutaan että uusi upea vähäpukeinen kokosivutyttö on vasta 14-vuotias eikä ole antanut suostumustaan kuviin. Pian istutaankin tytön isän (Sixten Lundberg) kanssa, joka uhkaa tuhota lehden maineen. Väliajan jälkeen Alfan entinen kuvaaja Sam (Jan-Christian Söderholm), joka on osavastuussa skandaalista, hakee työtä Glam-lehdestä. Sähäkkä päätoimittaja Miranda (Jonna Järnefelt) yrittää saada Samin näkemään täydellisissäkin naisissa virheitä.


Jan-Christian Söderholm ja Jonna Järnefelt. Foto © Tapio Vanhatalo

Näytelmän pointtina oli kuvastaa, mitä naisten- ja miestenlehtien maailmassa tapahtuu. Yleensä näiden lehtien pyrkimykset koetaan negatiivisina. Kuten näytelmässä sanottiin, miestenlehdissä kuvat ovat ne millä myydään ja tekstit ovat lähinnä "höttöä", naistenlehdissä taas pelataan naisten peloilla, jotta kaikki, jopa täydellisimmänkin näköiset naiset luulisivat tarvitsevansa apua näyttääkseen aina vain paremmilta. Pidin todella paljon esityksen miehistä, he sopivat hienosti rooleihinsa, samoin upea Jonna Järnefelt.


Bara för dig / Lilla Teatern
1.11.2013-26.2.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)