keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Annostus taidetta


Pahoittelen, että taidepuoli blogissani on hieman jäänyt: yritän nyt kunnostautua tässä! Suuntasimme jonkin aikaa sitten ystäväni kanssa Sinebrychoffin taidemuseoon, jossa vietettiin Michelangelon syntymäpäivää ilmaisen sisäänpääsyn ja pienten ohjelmien kera. Paikka oli kuitenkin suuren suosion vuoksi niin täynnä ihmisiä, että paikoitellen oli vaikeaa päästä katsomaan itse teoksia.

kuva ylen sivuilta


Alun perin Michelangeloa pyydettiin maalaamaan Sikstuksen kappeliin kaksitoista apostolia, mutta taiteilija neuvotteli itsensä paljon suurempaan ja monimutkaisempaan projektiin maalaten lopulta yli 300 figuuria. Kuten museoesitteessä todetaan, onkin aika ironista, että maalauksesta, jota Michelangelo ei aluksi halunnut tehdä, tulikin lopulta hänen tunnetuin työnsä. Projekti kuitenkin heikensi hänen näkökykyään huomattavasti.

Sinebrychoffin taidemuseo

Luonnostelut olivat eläväisen upeita ja kynänjälki lentävää. Useasti jouduin niitä tosin hieman kauempaa kurkkimaan. Osuimme paikalle ehkä juuri pahimpaan ruuhkaan, ja lisäksi juuri alkanut opastuskierros ruuhkautti entisestään Sinebrychoffin pienehköjä ja ahtaita tiloja. Olen käynyt Firenzessä isoäitini kanssa, ja siellä saimme kyllä kunnollisen kattauksen Michelangelosta ja tämän töistä. Siksi tämä Helsingin näyttely jäi ehkä omalta osaltani pienoiseksi pettymykseksi.
(Taiteilijaesittelyn lähteenä Sinebrycoffin museon nettisivut > Näyttelyt)

Toukokuussa ohjelmassa Sinebrychoffissa
15.5.2013 klo 18 FM Minerva Keltanen: Medicit taiteen mesenaatteina


Michelangelo ja Sikstuksen kappeli / Sinebrychoff, 15.2-19.5.2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)