torstai 9. tammikuuta 2014

Kööpenhamina, osa 2

         Nyt vihdoinkin takaisin Kööpenhaminaan ja sen ihanaan arkkitehtuuriin. Näitä Kööpenhaminan upeita taloja voisi ihailla vaikka kuinka kauan. Siksi annan kuvien puhua puolestaan. Erityisesti rakastuin kanavan varrella sijainneisiin erivärisiin taloihin.
        Amalieborgin linnanaukio, jossa kiertelivät univormuun pukeutuneet sotilaat. Osuimme paikalle sopivaan aikaan, kun vahtivuoro alkoi. Saapastelu näytti hyvin hauskalta, mutta jäin ihmettelemään miten he pärjäsivät siinä kylmässä viimassa ja vesisateessa.

Onnistuttiin myös pääsemään Pienen Merenneidon luokse. Olin yllättynyt miten pieni patsas todella oli. Aluksi luulin merenneidoksi erästä sen takana olevaa patsasta, sekin ehkä kertoo miten huomaamaton Pieni Merenneito on. Lähempää katsottuna se oli hyvin sievä. Tulikin tämän matkan jälkeen into nähdä Disneyn versio Pienestä Merenneidosta uudestaan.
Puhelimen kuvanlaatu ei ole mikään paras, mutta toivottavasti tästä hieman näkee miten upea kupoli on. Kyseessä ovat Marmorikirkon hieno arkkitehtuuri ja yksityiskohdat. Ylemmässä kuvassa nuo valkoiset joutsenet urkujen yllä ovat ihan lempparini, tulevat kauniisti esiin tummasta taustasta. Nykyään Marmorikirkkoa käytetään virallisiin tilaisuuksiin.Koska aikamme Kööpenhaminassa oli hyvin rajattu, piti päiviin saada mahduttettua paljon. Yritimme ehtiä käymään kaikissa kiinnostavissa paikossa, kuten esimerkiksi Rosenborgin linnassa. Itse linna oli mennyt hetkeä aikasemmin kiinni, mutta onneksi kuninkaallinen aarrekammio oli auki. Sieltä löytyi viinikellari, arvokoruja, miekkoja, aseita, tauluja, upeita norsunluuminiatyyrejä, tiaroita ja kruununjalokivet. Ruotsin kruunuprinsessan ohella Tanskan kuningasperhe kuuluu lempikuninkaallisiini, joten oli harmi ettemme päässeet sisälle linnaan, vaikkei se ollutkaan heidän asuinlinnansa. 

2 kommenttia:

  1. Kööpenhaminassa olisi mielenkiintoista piipahtaa. Olenkin miettinyt jotain uutta kaupunkikohdetta iänikuisen Tallinnan lisäksi. Ensin kuitenkin suuntaamme jälleen Tallinnaan. Merimuseo huikeine Titanic-jäljennöksineen kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhaminaa suosittelen, ihana kaupunki! Jos voisin, muuttaisin sinne vaikka heti :D Itseänikin kiinnostaisi juurikin tuo Titanic näyttely, pitäisi Tallinnassa taas käydä pitkästä aikaa :)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)