sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hieman erilainen Bajadeeri

Eräs ystäväni oli saanut lahjakortin, joka piti käyttää vuoden loppuun mennessä, joten hän ehdotti minulle balettiin lähtemistä. Minähän olin asiasta tietysti todella innoissani, sillä ystäviäni on ollut vaikea saada lähtemään mihinkään kulttuuritapahtumiin. Päädyimme La Bayadere balettiin, jota ystäväni ei ole nähnyt, ja josta itse pidin paljon. 

         Ennen baletin alkua halusimme kuitenkin vaihtaa kuulumisia, joten suuntasimme Stockmannin 8 kerroksen F8 Sweet Champagne Bariin. Paikka on ihanan kotoisa, pidän erityisesti ikkunan viereissä olevista pehmustetuista isommista tuoleista. Niin, ja ruaksi valmikoitui juustokakkua ja kuplivaa, oli muuten hyvää. Nam! 


Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin asustuksesta, tässä nyt hieman esimerkkiä. Todella pelkistetyllä asukokonaisuudella mentiin, en jaksanut panostaa sen enempää. Ranteessa kuitenkin luottokoruni; kello ja Snö of Swedenin rannekoru. Tummanpunainen kynsilakka taas sopii todella hyvin syksyyn, siitä on tullut uusi ehdoton suosikki ! 


Baletti esitettiin Savoy-teatterissa, jossa olen ehkä kerran käynyt. (Enkä kyllä muista siitä paljoa.) Paikkana Savoy oli mielestäi yllättävän pieni, tosin ehkä ihan ymmärrettävää puhetta ihmiseltä, jonka vertailukohtana on Kansallisooppera. Kaikista oudointa oli ehkä kuitenkin narikka, josta pyydettiin 2€ maksua! Siis mitä ihmettä?! Tätä ei ole sattunut missään muualla, ei teattereissa, oopperoissa, baleteissa tai edes näyttelyissä. Ihminen, joka mielummin maksaa kortilla kuin käteisellä, on pakotettu lähtemään ulos etsimään ottoautomaattia, jotta saisi tavaransa naulakkoon!! Ihan järjetöntä. 


Balettiin oli tulossa meidän lisäksi suuri määrä venäläisiä, minkä me heti pistimme merkille hieman hämmentynenä. Myöhemmin saimme selville, että baletin esitti "Pietarin johtavien baletti-ja oopperateattereiden artistit.". Olen ollut siinä luulossa, että Venäjällä tanssijoiden taso on korkea. No, illan esitys todisti minun olleen todella väärässä. Kukaan ei osannut tanssia. Esitys oli lähinnä hyppelyä, kävelemistä, ja käsien viuhtomista. Edes pääosaa esittänyt nainen ei oikeastaan muuta tehnytkään kun vihtoi käsiään ja näytti asiaankuuluvan epätoivoiselta. Kerran tämä myös horjahti pahaenteisesti, mutta onneksi prinssi oli hetkessä pelastamassa tilanteen. Kaiken lisäksi musiikki pätki pahasti, ja yleisössä puhelimet soivat. Esitystä kuitenkin pelasti hieman hienot puvut.

kuva welovefinland.ru

Keskustelin taannoin isäni kanssa ihmisistä, jotka saattoivat lähteä esityksen väliajalla kotiin. Ihmettelin kamalasti miksi joku niin tekisi, mutta tänään asia selveni minulle Savoyssä. Kun esitys on niin surkea ettei vaan pysty katsoa esitystä loppuun, tekee mieli lähteä kotiin. Kukaan ei tosin selkeästi maininnut, että ohjelmaan kuului väliaika (Savoyn omilla sivuilla ei asiasta mainittu) joten me menimme samantien hakemaan tavaroita narikasta. Joku kyllä kuului kysyvän vahtimestarilta asiasta, ja ilmeisesti esitys olisi vielä jatkunut. Me kuitenkin lähdimme. 

kuva weheartit

Kumpikaan ei kadu lähtöä kyseiseen esitykseen, ja ystävääni lainatakseni "tämä oli ainakin jotain erilaista." Itse asiassa asia oikeastaan vain huvittaa minua suuresti. Tanssijoita oli ajoittain hauskaa seurata olemattomien tanssitaitojen vuoksi, varsinkin tätä käsienviuhtojaa. Jäi kyllä hieman epäselväksi, että mitä väliajan jälkeen oli vuorossa, sillä ensimmäisessä osassa käyttiin aika hyvin aikajärjestyksessä tapahtumat alusta loppuun. Olipahan ainakin kokemus! 

2 kommenttia:

 1. Moi! Löysin juuri blogisi etsiessäni kulttuuriaiheisia blogeja. Kiinnostavia aiheita sinulla, kiitos siitä! Itse kävin viime keväänä katsomassa / kokemassa Bajadeerin Oopperassa, ja se oli kyllä todellinen elämys, harmi että Savoyn versio oli pettymys. Aloittelen itsekin kulttuuriaiheista blogia, tulethan vierailemaan!

  mondeeni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva että tykkäsit :) Totta, Oopperan Bajadeeri oli kyllä ihan eri luokkaa kuin tuo Savoyn, onneksi! Välillä on ihan hyvä nähdä erilasia versioita. Täytyypä käydä vierailemassa blogissasi !!! :D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)