sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Helsingin Kansainvälinen Balettikilpailu - Välierät


Välierät käytiin viikonloppuna Alminsalissa, jossa oli mukana alkueristä 6 suomalaista. Koko kisaan osallistui 10 suomalaista, joista ennakkosuosikkina kisaan lähti Suomenkin Kansallisbalettiin kiinnitetty Maria Baranova. Vaikka en ole käynyt jokaisessa esityksessä, onni on suosinut sen verran, että joka kerta esiintyjät ovat vaihtuneet. Näin ollen olen saanut monipuolisemman kuvan kaikista kilpailijoista. 

En ollut lukenut päivän ohjelmaa tarpeeksi hyvin, sillä yllätyin, että juuri tällä kierroksella tuli tanssia modernia balettia. En ole mikään modernin baeltin ystävä, joten ilta ei ollut niin hyvä kuin toivoin. Varsinkaan juoniori tanssijoista en saanut mitään irti, mutta kuten seuralaiseni hyvin asian ilmaisi, junioreilta puuttuu usein kokemusta, ja liikkeet tulevat enemmän mekaanisesti kuin luonnostaan.Kuvassa väliajan jälkeen esiintyneet seniori tanssijat. Toisena esiintynyt (yksi nimi näistä "vanhemmista" tanssijoista jäi sivun toiselle puolelle) Maria Baranova esitti teoksen Angry Bird. Voin kyllä sanoa, että kyseinen esitys oli täyttä angry birdsiä, pukua ja musiikkia myöten. Esitys saikin raikuvat aplodit yleisöltä, vaikkeivat seuralaiseni ihan täysin ymmärtäneet jutun pointtia...

kuva elisa.net
Tämän vauhdikkaan esityksen jälkeen pääsin enemmän mukaan moderniin tanssiin, ja varsinkin viimeisten joukossa tanssineet kiinalaiset saivat kyllä yleisön mukaansa upealla tarinallaan.  Mukaan mahtui kuitenkin myös vähän liian erikoisia esityksiä, kuten Suomen Tuomas Haukka, jonka tekno musiikki ja liikkeet eivät miellyttäneet yleisöäkään. 


Tuomaristo julkaisi tänään finaaliin päässeet kilpailijat, joihin kuului 3 suomalaista. Näistä kahden esitykset näimme sunnuntaina, Emilia Karmitsan ja Maria Baranovan. Kolmas suomalainen on Emmi Pennanen, jonka esitystä en ole tainnut ollenkaan nähdä. Jos hyvin käy, minulla on jopa kaksi mahdollisuutta nähdä hänet, sillä sain liput keskiviikon finaaliin, ja torstain gaalaan! Jes. Myöskin hehkuttamani välierän kiinalainen pääsi finaaliin, samoin filippiiniläinen nainen, josta puhuin alkuerissä. Joistain jatkoon pääsijoistä olin hieman yllättynyt, mutta ilmeisesti tuomaristo oli sitten eri mieltä. 

Helsingin Kansainvälinen balettikilpailu

Finaali 5.6-6.6
Gaala 7.6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)