keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ovista ja ikkunoista


Pahoittelut blogihiljaisuudesta, joulukuu on mennyt yhdessä hujauksessa, enkä ole ehtinyt tulla päivittelemään tänne kulttuurikäyntejäni. Yritän hieman tsempata, viimeistään joululomalla on sitten paremmin aikaa ja energiaa.

Kuva täältä.

Pimeneviin talvi-iltoihin piristystä kaipaaville suosittelen Kansallisteatterin ranskalaista komediaa Ovista ja ikkunoista. Jo alkumetreiltä alkaen näytelmä naurattaa, ja jopa yleensä hyvin ilmeettömän seuralaiseni oli välillä vaikea pitää pokkaansa. Hiukan päänäyttelijät Katariina Kaitue ja Kristo Salminen sortuivat jäykkyyteen eikä vuoropuhelu ollut täysin luontevaa. Tätä kuitenkin kompensoivat nasevat sutkautukset sekä Kaitueen valloittavat näyttelijänlahjat. Pidin myös erityisesti Maria Kuusiluoman äänekkäästä ja suureleisestä espanjalaisesta hahmosta, joka toi esitykseen omanlaistaan hauskuutta.

Kaitue ja Salminen esittävät tavallista keski-ikäistä pariskuntaa, jonka kotoa löytyy eräänä päivänä satanen. Asia on helppo painaa villasella, vaikkei kumpikaan osaa selittää rahan alkuperää. Seuraavaa päivänä rahaa löytyy lisää, eikä sitä voi enää ohittaa olankohautuksella. Pian myös yläkerran salaperäinen mies ilmestyy etsimään varastettua tavaraa, ja pariskunta on pulassa.


Ovista ja ikkunoista / Kansallisteatteri
6.11.2013-17.5.2014

2 kommenttia:

  1. Ovista ja ikkunoista vaikuttaa hauskalta. Täytynee mennä katsomaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, pitkästä aikaa sai nauraa itsensä kipeäksi :)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)