perjantai 13. syyskuuta 2013

Haaste

Ihana Nanna  haastoi minut listaamaan kymmenen huonoa ja kymmenen ihanaa asiaa kesästä. Kiitos haasteesta! Näitä ei ollekaan pitkään aikaan nähty täällä blogissani, joten nyt sitten :) Haasteisiin onkin hauska vastata, kun on hirveä kiire, eikä normipostauksia oikein ehdi valmistella. Listaukset eivät sitten ole järjestyksessä.


Parasta kesässä 


1. Kohti unelmiani. Tänä kesänä olen saanut todella paljon unelmiani eteenpäin. Liekö se sitten pitkäjänteisyyteni (haha) ansiosta, vai hyvistä sattumista. En uskalla niistä vielä sen enempää kertoa, sillä taidan olla hieman taikauskoinen. (Jos unelmista kertoo monelle, ne harvemmin tuntuvat toteutuvan täysin tai laisinkaan.) 


2. Helteet. Vaikka olenkin reissannut koko kesän Helsingin ja mökkimme väliä, on tuntunut että helteet ovat osuneet juuri oikeille päiville. Olenkin päässyt viettämään ihania kesäpäiviä järvelle ja hyödyntänyt urheilun ja auringonoton! 


3. Savonlinnan Oopperajuhlat. Jo tavaksi muodostunut Savon matkailu rantautui tänäkin vuonna Savonlinnaan, jossa näimme Macbethin ja Lohengrinin. Molemmista on tulossa postaus, kunhan saan ne kirjoitettua! Näimme tuttuja, nautimme Wagnerin mahtipontisesta musiikista, upeista sopraanoista, ja testasimme takamuslihaksia 5h oopperassa.

 4. Sukuloinnit. Ennen Savonlinnaa kävimme isovanhempieni luona mökkeilemässä ja tapaamassa serkkujamme, jotka asuvat ulkomailla. Juhannuksen vietimme vaihteeksi toisten isovanhempien luona ja näimme pitkästä aikaa pikkuserkkujamme – oi että oli suloisia pikkuisia!

5. Kesäretki. Kotka oli hieno kaupunki, eikä matkaseurassakaan ollut valittamista ;) Harmi vain, että aikaa oli liian vähän. 
6. Lilli Paasikiven tapaaminen. Olen varmaan puhunut kyllästymiseen asti siitä, miten ihailen häntä. Tänä kesänä Pyhäniemen kartanon avajaisissa minut esiteltiin Paasikivelle, ja voi sitä leveää hymyä, joka minusta lähti koko loppuillan. Avajaiset olivat muuten ihan hienot, mutta moderni taide ei ehkä ole minun juttuni.7. Kansallisbaletin kiertue. Ihana A lähti mukaan (minun pakottamanani) vaikkei häntä baletti yhtään kiinnostakaan. Jutut lähtivätkin sitten vähän lentämään... Esitys itse ei ollut kummoinen (hyvin pelkistetty), mutta uskon että kiinnostusta balettiin saatiin lisättyä ilmaisella esityksellä. Kesäkiertue-postaus täällä.

8. Opiskeluiden aloittaminen. Myönnän, ettei Taidehistorian opiskelu Helsingin Yliopiston avomissa mennyt kuin Strömsössä. En ole tästä hirveän ylpeä. Yritän nyt kokeilla uudelleen hieman erilaisella motivaatiolla ja eri tutkinnolla.


Huonointa kesässä


1. Jatkuva reissaaminen. Tällä tarkoitan mökin ja Helsingin välin ravaamista töiden merkeissä. Ideaaliloma olisi tietysti ollut 10 viikkoa mökillä (kuten silloin kun olimme pieniä ja koulujen kesälomat kestivät 10 vkoa) mutta aikuisena tämä on lähes mahdotonta.

2. Arkirutiinien puuttuminen. Kun "lomalla" ei tarvitse ajatella arkirutiineita, niihin pääseminen näin syksyn alussa on vaikeaa. Onneksi alan pikkuhiljaa palata arkeen, vaikka mieleltäni olen puoliksi yhä mökillä. 

En keksinyt kumpaankaan enää mitään, mutta onhan tässäkin jo aika hyvä lista :) Huonoja oli yllättävän vaikea keksiä. Kyllä niitä varmasti löytyy, mutten nyt tähän listaa henkilökohtaisimpia asioita. Haastan tähän seuraavat blogit: Pihin naisen elämääMatkalla Mikä-Mikä-Maahan, sekä Hurmioitunut.  


6 kommenttia:

 1. Kiitos haastamisesta! :) Minulla on ihan sama tunne unelmien kanssa. Tietyt kerron heti (ehkä en ihan itsekään usko niiden toteutuvan) mutta tärkeimmät pystyn pitämään pidempään ja yleensä ne sitten toteutuvatkin kun niihin on suhtautunut kärsivällisemmin ja vakavammin. Paljon myötätuulta unelmillesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kivaa vaihtelua välillä tällainenkin :) Kuulostaa tutulta. Mikäköhän siinä on, ettei niitä uskalla kertoa ? Kiitos paljon :)

   Poista
 2. Oi miten kivoja juttuja! Varmasti mahtavaa päästä tapaamaan joku sellainen ihminen, jota ihailee kovasti, olisin itsekin ihan täpinöissäni sellaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itselläsikin oli hyviä kohtia haasteessasi :) Toivottavasti näen Paasikiven vielä joskus uudelleen ;)

   Poista
 3. Minäkin olen tuollaisissa asioissa taikauskoinen, mielelläni en paljasta unelmia tai niiden mahdollista toteutumista liian monelle, jotta unelma ei katoa.
  Lilli Paasikivi oli muuten upea tämän iltaisessa Verdin Requemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan monella sama :) Hitsi, minun piti mennä ihan paikan päälle kuuntelemaan tuo Verdin Requem, mutta se jäi kun sairastuin, ja unohdin että tuli telkkarista. Oli varmasti hieno ilta! :D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni huimasti, kiiitos! :)